Per Johansson ny tränare för CSM Bukarest

Alingsås HK:s team manger Per Johansson har fått ett nytt ärofyllt uppdrag – som tränare för regerande Champions League-mästaren CSM Bukarest. Johansson presenteras i Bukarest i dag. 

Per Johansson har många strängar på sin lyra för tillfället. Han har tagit Kungälv HK:s damer till kval til SHE (möter Skara HF), han har värvat landslags- och Bundesligaspelare till Alingsås HK och nu tar han alltså över tränarrollen i CSM Bukarest. 

CSM Bukarest är regerande rumänsk mästare liksom titelförsvarare i Champions League, där Bella Gulldén, som Johansson var förbundskapten för i många år, gjorde imponerande 15 mål i finalen. Även Linnea Torstenson spelar i klubben. 

Johanssons och CSM Bukarests kontrakt gäller, till att börja med, i sju veckor. Första uppdraget blir kvartsfinalen mot Ferenscvaros nästa helg. 

– Jag har tackat nej till tillräckligt många stora uppdrag de senaste åren, det här kunde jag inte tacka nej till. Utmaningen ligger i mixen av monumentala krav, utsatt miljö, chans på Champions League-slutspel och tidsaspekten som är extremt kort då första Champions League-kvarten spelas redan om en vecka. Att komma tillbaka till den absoluta toppnivån lockade något enormt, säger Per Johansson, som parallellt kommer att ha kvar sitt uppdrag som team manager i Alingsås HK.

– Ledarskapet kommer att testas på alla sätt. Laget är en främlingslegion med landslagsspelare från åtta länder. Det gäller att hitta rätt direkt med saker som behöver förbättras eller kasseras då tiden är knapp. 

2017-03-30 14:58