jesperkonradsson

Herrarna föll i Stockholm

Alingsås HK satt kvar i bussen när matchen startade. Hammarby hade full fart framåt och spelade sitt offensiva försvarsspel. AHK blev tagna på sängen och gav Hammarby ett matchavgörande försprång. Trots en bra start i andra halvlek blev det förlust mot Hammarby på söndagskvällen. Matchen slutade 26–25 (14–9).
–Jag är oerhört besviken idag, vi visade ingen karaktär kommenterade Mikael Franzén efter matchen.

Det var med chans på serieledning som Alingsås HK åkte upp till Stockholm för att möta Hammarby. Med tre raka vinster i bagaget hade man knappat in på topplagen. Men för att fortsätta racet om förstaplatsen krävdes det två poäng idag.

Det tog sex minuter innan AHK hittade målet, och då krävdes det en japan signerad Jesper Konradsson. Annars var det inte mycket att glädjas åt för bortalaget i den målsnåla halvleken. Hammarby hade gjort sin läxa från senaste mötet. Bajen spelade med ett aggressivt försvarsspel som paralyserade AHK:s vanligtvis vassa offensiv.
–Vi visade inget hjärta och gjorde flera onödiga misstag kommenterade en besviken Mikael Franzén efter matchen.

Med knappa fem minuter kvar i underläge 12–8 tog en ilsken Mikael Franzén sin andra timeout. Det var ett chockat AHK som möjligtvis kan ha gjort sin sämsta halvlek för säsongen. Halvtidsresultatet fastställdes till 14–9 för hemmalaget.

När den andra halvleken blåstes igång var det ett pånyttfött AHK som stod på ena sidan plan. De blåklädda spelade med ett enormt fokus i defensiven och med ett blixtsnabbt anfallsspel. De spelade skjortan av Hammarby och kvitterade efter bara sex minuter.
–Vi fick en lysande start på den andra halvleken men orkade inte hela vägen sade Mikael Franzén efter slutsignal.

Efter dess fick inte AHK fortsätta sitt målkalas. Bajen krigade sig tillbaka i matchen och höll jämna spår med Alingsås HK. Hemmapubliken bar fram sitt lag genom konstant tryck och bra stämning av klassiskt känt Hammarby-märke.

Erik Pettersson var en av få ljusglimtar idag för bortalaget. Den unge målvakten höll kvar AHK länge i matchen och gjorde ett par viktiga räddningar i slutskedet av den andra halvleken.
–Han är den ende som var godkänd idag konstaterade Mikael Franzén efter matchen.

Hammarby vann den täta matchen med uddamålet. AHK får nu slicka såren tills hemmamatchen mot Eskilstuna Guif på onsdag. Då krävs det att alla presterar på högsta nivå om inte drömmen om serieseger ska gå i miste.

Hammarby IF–Alingsås HK 26–25 (14–9)

HAM: Alexander Morsten 8 (7), Örn Ingi Bjarkason 3, Gunnar Pettersson 3, Johan Nilsson 3, Anders Wik Rydberg 3, Andreas Halvarsson 2, Patrik Lindblad 2, Jonathan Wenell, Nils Pettersson.

AHK: Jesper Konradsson 6, Emil Frend Öfors 5, Magnus Persson 4, Pontus Johansson 3, Fredrik Teern 3, Marcus Enström 2, Daniel Tellander, Oscar Bergendahl.

Målvkater:
* HAM: Anton Hellberg 7/32=22% + 1/1 7m.
* AHK: Rickard Frisk 5/13=38% + 0/1 7m, Erik Pettersson 6/17=35% + 1/7 7m.

Straffar:
* HAM: 7/8.
* AHK: 0/1.

Utvisningar:
* HAM: 4x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Publik: 2 240.

Domare: Johan Gomér & Martin Gomér.
Skrivet av Olof Thyrelius   
2017-03-19 20:43