magnus_persson_aranas_170312
AHK:s skyttekung Magnus Persson noterades för nio nya mål mot Aranäs. Foto: Tommy Holl

Promenadseger mot Aranäs

Det var en dag på jobbet för Alingsås HK när man på söndagen tog emot Aranäs i Estrad. I mitten av första halvlek lade AHK in en högre växel och sprang ifrån bortalaget. Sedan var matchen avgjord och AHK spelade av matchen. Slutresultatet blev 29–24 (17–11) till Alingsås HK. 
– Trots allt var det två viktiga poäng i jakten på seriesegern menade hemmatränaren Mikael Franzén efter matchen.

Formstarka Alingsås HK klev in i denna match med sikte på två poäng för att hänga med i toppen. I en ovanligt jämn toppenstrid är varje poäng viktig när seriespelet går mot sitt slut. Vinsterna mot Sävehof och Skövde har gett laget självförtroende. I matchen mot HK Aranäs handlade det för AHK bara om att vinna för att vara med att konkurrera om förstaplatsen.

Båda lagen öppnade matchen starkt. Alingsås HK gjorde ett ryck i mitten av första halvlek då bortalaget för kvällen, HK Aranäs inte kunde hejda AHK:s sprudlande offensiv.

Sedan höll Alingsås HK avståndet ner till Aranäs. Hemmalaget kontrollerade den första halvleken som skrevs in till 17–11.
– Vi gör en stabil första halvlek och fokuserar på matchen konstaterade Mikael Franzén.

Med en sexmålsledning i paus drog AHK ner på takten i den andra halvleken. Alingsås experimenterade med olika spelare och drog på sig ett antal utvisningar. Trots att Aranäs minskade avståndet upp till hemmalaget var AHK:s seger dock aldrig hotad.
– Jag är besviken på vårt spel i den andra halvleken kommenterade Mikael Franzén efter matchen.

Mer än så blev det dock inte denna söndagsafton. Matchen slutade 29–24 till AHK. Hemmalaget sätter nu press på de andra toppkonkurrenterna som måste vinna. Härnäst väntar bortamatch i Stockholm mot Hammarby IF. Kampen om seriesegern går vidare.
– Självklart siktar vi mot serieseger men spelar vi som vi gjorde i andra halvlek blir det tufft avslutade Mikael Franzén.

Alingsås HK–HK Aranäs 29–24 (17–11)

AHK: Magnus Persson 9 (4), Marcus Enström 5, Felix Claar 4, Samuel Lindberg 2, Max Darj 2, Emil Frend Öfors 2, Tobias Sandberg 2, Daniel Tellander, Jesper Konradsson, Oscar Bergendahl.

ARA: Martin Lindell 7, Tommy Atterhäll 6 (3), Tobias Johnsson 4, Hannes Söderberg 2, August Wiger 2, Max Santos, Jonathan Wiklund, Pontus Mellegård.

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 16/37=43%, Erik Pettersson 1/4 7m.
* ARA: Daniel Bergqvist 7/17=41% + 0/2 7m, Marcus Holmén 5/20=25% + 0/2 7m.

Straffar:
* AHK: 4/4.
* ARA: 3/5.

Utvisningar:
* AHK: 4x2 min.
* ARA: 2x2 min.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Magnus Persson.
* ARA: Tommy Atterhäll.

Domare: Jo Are Johannessen & Tom Larsen.

Publik: 1 529.
Skrivet av Olof Thyrelius   
2017-03-12 19:30