Johan_Nilsson_190928_RIK
                                                                                                                   Arkivfoto: Tommy Holl.

Knapp seger i Solna

Vad som långa stunder såg ut som en kassaskåpssäker seger borta mot slutspelsjagande Ricoh HK blev till slut en uddamålsseger med ett nödrop. Men seger blev det, och detta med 27–26 (16–12).
– Bortsett från sista fem minuterna tycker jag vi gör en bra bortamatch, säger Mikael Franzén.

Att Alingsås seger var rättvis håller nog de flesta med om. Hemmalaget Ricoh hade oavgjort en gång i matchen, och det var när den började vid 0–0, sedan ledde AHK hela tiden.

Gissningsvis känner sig dock Martin Boquists gäng lite besvikna detta till trots. AHK tig tag i spelet direkt och ledde efter drygt fyra minuter med 4–1 innan hemmalaget fick ordning på spelet och kom tillbaka till underläge 4–5. Men Alingsås var starkare och ryckte återigen fram till 11–7 som i paus var 16–12.

– Vi inledde precis som vi tänkt och spelade stabilt både framåt och bakåt tycker jag. Ricoh spelade i princip precis så som vi räknat med så vi hade bra koll, säger Mikael Franzén efter matchen.

Andra halvlek kändes i mångt och mycket som en transportsträcka där AHK sakta men säkert drog ifrån till som mest en sexmålsledning, men det skulle bli jämnare än så.

– I 55 minuter spelar vi kontrollerat och bra, inte glimrande på något sätt men en bra bortamatch helt enkelt. Men sedan kom en period som lämnar lite fadd eftersmak som gör att man kanske inte är så nöjd som man borde vara.

Ja jämnt blev det. Med 4.30 kvar av matchen satte Jesper Konradsson 23–27, sedan gjorde AHK inga fler mål. Istället klev hemmamålvakten Daniel Freyr Andresson in i handlingarna och räddade tre stora läge, och samtidigt gjorde Ricoh tre snabba mål.

En sista chans skulle hemmalaget få, detta på uppställt frikast när tiden var ute. Som tur var gick det som det brukar när detta inträffar, alltså inget mål. Därmed vann AHK matchen med 27–26.

– Även om man är missnöjd med avslutningen så tog vi de två poäng vi skulle ta och det är ändå det viktigaste.

Toppar i dagens AHK var högersidans Andreas Flodman och Johan Nilsson.


Ricoh HK–Alingsås HK 26–27 (12–16)

RHK: Henrik Olsson 9 (3), Erik Östling 4, Troels Vejby Jørgensen 4, Jesper Linnéll 2, Wictor Bernhager 2, Alexander Holm 2, Iris Ganibegovic 2 (1), David Florander.

AHK: Andreas Flodman 7 (1), Magnus Persson 4 (2), Max Darj 3, Jesper Konradsson 3, Johan Nilsson 3, Felix Claar 2, Oscar Bergendahl 2, Daniel Tellander, Fredrik Teern, Emil Frend Öfors.

Målvakter:
* RHK: Daniel Freyr Andresson 4/13=31% + 2/5 7m, Pontus Espling 3/18=17%.
* AHK: Rickard Frisk 11/33=33% + 0/3 7m, Erik Pettersson 0/1 7m.

Straffar:
* RHK: 4/5.
* AHK: 3/5.

Utvisningar:
* RHK: 3x2 min.
* AHK: 1x2 min.

Domare: Johan Gomér & Martin Gomér.

Publik: 714.
Skrivet av Martin Johansson   
2017-02-12 19:36