MaxDarjLagkaptenen Max Darj gör sin åttonde säsong i AHK. 

Max Darj klar för Bundesligaklubb

Alingsås lagkapten Max Darj lämnar klubben efter säsongen. Landslagsmannen har skrivit på för tyska Bergischer HC.

– Jag är otroligt stolt över att ha fått vara med på resan som AHK har gjort under tiden jag varit här, säger 25-åringen. 

Det var 2009 som Alingsås HK hämtade en 17-årig Max Darj från division 4-klubben Stenungsunds HK. Kontrasterna var stora när linjekämpens tävlingsdebut i AHK-tröjan ägde rum borta i Champions League mot regerande mästaren Ciudad Real. 

Darj klarade den utmaningen och hade snart etablerat sig i både AHK och elitserien. Hans ledaregenskaper gjorde avtryck från första början och redan innan han hunnit fylla 20 år blev han ordinarie lagkapten i AHK. Han har också varit en stor publikfavorit under sina åtta säsonger i klubben. 

– Max är en otroligt härlig spelare och har en attityd som få besitter. Det har han visat i AHK under en lång tid nu. Han inte bara en publikfavorit utan vår kapten och även en spelar- och ledarfavorit. Max spelar med hjärtat och när det här erbjudandet dök upp tyckte han att det kändes bra. Och när det känns bra så får vi helt enkelt släppa en mycket bra spelare till nya äventyr. Jag och laget kommer sakna Max men önskar honom givetvis ett stort lycka till i Tyskland, säger AHK:s tränare Mikael Franzén

Darj debuterade i A-landslaget dagarna efter att han fick lyfta SM-bucklan 2014, men det dröjde till i höstas innan han fick göra sin första tävlingsmatch i den blågula tröjan. Han imponerade när Sverige inledde EM-kvalet på bästa sätt med två raka segrar och under det nyss avslutade VM-slutspelet i Frankrike startade han som försvarare i samtliga Sveriges sju matcher. 

– Jag är otroligt stolt över att ha fått vara med på resan som AHK har gjort under tiden jag varit här. Resan från Nolhaga till Estrad Alingsås är ett grymt minne som jag för alltid komma bära med mig. Jag vill rikta ett stort tack till alla de spelare och ledare som hjälpt mig att utvecklas till den jag är. Mitt största tack går dock till Sveriges bästa supporters som har skapat en kuliss i Estrad som ger mig glädjerysningar bara jag tänker på det. För att utvecklas vidare väljer jag nu att hoppa på proffståget och ser fram emot nya spännande utmaningar. Nu hoppas jag avsluta den här tiden i AHK med att ännu en gång få lyfta SM-bucklan inför Blåljus i Malmö Arena. Tack för allt och på återseende, säger Darj. 

Per Johansson, team manager i AHK: 

– Utvecklingen Max har haft i och med AHK saknar motstycke. Max har verkligen gett allt under många år för att nå dit han kommit i dag. Han personifierar verkligen AHK:s viktigaste värdeord, KÄMPA. Med en kompromisslös inställning har Max blivit AHK:s största flaggbärare vad gäller allt som är viktigt i AHK. Föreningen tappar en bra landslagsspelare men också en mycket fin människa med gedigna ledaregenskaper, säger Johansson.

2017-02-02 10:41