teater_2017

En klassiker

En heldag i kulturens tecken var utmaningen för vårt elitlag. Det var vad som stod på schemat i lördags. Bollar och klister var utbytt mot en scen och klassiska teaterstycken.

Fler bilder från föreställningen finns på www.facebook.com/alingsashk

Regionteater Väst och Alingsås HK hade under lördagen ett samarbete som mynnade ut i en föreställning och teaterquizz på Estrad Alingsås golv. Dagen började klockan 09.00 med repetitioner och avslutades med en föreställning klockan 19.00.

I regissörsrollerna fann vi Jan Coster och Peter Lorentzon, Jimmy Dahlqvist stod för tekniken. Föreställningen delades upp i två halvlekar där Jan ansvarade för klassiker utifrån ett allvarligt dramatiskt perspektiv och där hittade vi för dagen de något ovana skådespelarna Mikael Franzén, Tobias Sandberg, Oscar Bergendahl, Pontus Johansson, Kasper Wallouch Lindholm, Fredrik Teern, Rickard Frisk och Marcus Enström. I andra halvlek där Peter ansvarade tolkades klassiker mer utifrån komediperspektivet och där fick Magnus Persson, Samuel Lindberg, Erik Pettersson, Anders Alfredsson, Andreas Flodman, Johan Nilsson, Daniel Tellander och Felix Claar bekänna färg. I eftersnacket hade Patrik Karlsson  monologen ”Vägen till Estraden”.

Jan och Peter skötte intervju av knatte innan matchen som av en tillfällighet var Alingsås HK:s speaker Patrik Westberg. Sedan inleddes kvällen med en mäktig inmarsch med kvällens huvudfigur knölsvanen buren över huvudet följt av hela ensemblen. Musiken till detta var Svansjön. Efter den mäktiga inmarschen presenterade Jan sitt lag och det var dags för teater. Lag ett framförde som sagt dramatik och var till kvällen i ära iklädandes det blåa matchstället och följdes av lag två vilka tolkade klassiker ur ett komediperspektiv iförda det vita matchstället. Kvällen avslutades med en innerlig dans till "Vägen till Estraden" och estradörerna fick därefter mottaga varma applåder från publiken.

En härlig afton där spelarna (och tränarna) gick in 100 procent för att framträda och att spela teater. Oerhört spännande och roligt att se deras prestationer i en miljö och på en upphöjd scen med rejält rampljus. Vi i Alingsås HK vill rikta ett stort Tack till Regionteater väst och stort extra tack till Peter Lorentzon och Jan Coster som gjorde ett fantastiskt arbete inför och under dagen. Fotarbetet bakom sköttes av teknikern Jimmy Dahlqvist. Sen vill vi som såg föreställningen också givetvis rikta ett stort tack till vårt Elitlag som kämpade i en obekväm miljö och verkligen värmde våra hjärtan! Fantastisk kväll med starka prestationer!
Skrivet av Alingsås HK   
2017-01-23 16:18