AHK tar sig an världens mest kända dramatik

Mikael Franzén tar sitt lag mot nya utmaningar! Lördagen den 21 januari står handbollsklubbens A-lag på scen med världens mest kända dramatik.

Mikael Franzén, tränare för A-laget:

- Jag har fått chansen att vara med och påverka en föreställning som mynnade ut i föreställningen Världsrekordet i Regionteater Västs regi. Nu är det dags för mina spelare att spänna bågen och ta sig an ett ”idrottskulturprojekt” där vi sätter upp en föreställning i Estrad Alingsås. Det skall bli oerhört intressant att se hur de hanterar en ovanlig situation inför publik. I Alingsås HK älskar vi utveckling och det här hoppas jag gör att vi som lag blir än bättre och kan vara med hela vägen till Malmö där SM-finalen spelas i år.


Peter Lorentzon, skådespelare Regionteater Väst:

-Jag ville ha ett samarbete med Mikael Franzén och Alingsås HK då jag tycker de producerar scenkonst på en hög nivå. Vad händer om idrott och kultur samarbetar och byter kompetenser med varandra? Kan vi bryta ny mark om vi lämnar våra trygghetszoner och tar lärdom av varandras verksamheter? Vi har fått lära mycket vid Mikael Franzéns besök. Nu är det dags för teatern att bjuda tillbaka.

Under 2016 bidrog Franzén med koreografi till föreställningen Världsrekordet på Regionteater Väst. Han föreläste även för ensemblen om ledarskap och lagbygge. Samarbetet är en del i ett långsiktigt utbyte mellan handbollsklubben och teatern, mellan idrott och kultur.

Lördagen den 21:e jan framför Alingsås Handbollsklubbs A-lag världens mest kända dramatik. Det sker i quizform, så publiken får också testa sin allmänbildning. Peter Lorentzon och kollegan Jan Coster drillar handbollsspelarna i konsten att stå på scen.

- Detta är ju tävlingsinriktade människor, säger Lorentzon. Därför genomför vi allt under en dag. Vi börjar repetitionerna på morgonen, och klockan 19 öppnar vi portarna för idrottskultur!

Det finns ett begränstat antal biljetter till föreställningen. Vill du se AHK-spelarna ta sig an världens mest kända dramatik, maila då Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den .

Skrivet av Alingsås HK   
2017-01-18 11:59