AHK vek ner sig i Baltiska Hallen

– Vi gav oss inte själva chansen. Jag är besviken på hur vi genomförde matchen, AHK:s tränare Mikael Franzén var allt annat än nöjd direkt efter matchen borta mot Malmö i Baltiska Hallen. Den goda formen som AHK visade senast mot RIK verkade som bortblåst av stormen Urd. Malmö krigade och vann duellerna. En storspelande Dan Beutler i Malmös mål blev matchvinnare och spökade för AHK:s skyttar under hela matchen. Matchen slutande 26–21 (13–9).

Efter styrkebeskedet av Alingsås HK senast borta mot Redbergslid trodde många på seger inför kvällens match nere i Skåne. Tilläggas skall att Lugi hade vunnit tillbaka fyra poäng. Det innebar en ny tabell. AHK låg på en tredjeplats inför svåra bortamatchen mot HK Malmö, som bara låg två poäng bakom AHK. Så såg de intressanta förutsättningarna ut inför matchen.

Hemmalaget startade matchen utomordentligt bra och tog snabbt övertaget. Malmö stod upp bakåt, krigade och slet. Man fick marginalerna med sig och bollarna studsade i hemmalagets favör. Den kompetenta defensiven och ett målvaktsspel av bästa märke signerat Dan Beutler blev för svårt för AHK.

Felix Claar visade en härlig fighting-spirit från AHK:s sida men var alldeles för ensam för att det skulle bli match av det här. Malmö kontrollerade rutinerat sin ledning och med halvlekens sista skott fastställdes pausresultatet till 13-9.

Efter halvtidspausen fortsatte Malmö med det starka försvarsspelet och Alingsås sprang gång på gång in i en köttmur. Det var tufft att ta sig igenom. När Mikael Franzén tvingades till timeout tio minuter in i andra halvlek ledde Malmö med 18–11. Det blev en blytung uppförsbacke för AHK.

AHK tappade greppet om matchen. Dan Beutler paralyserade AHK-spelarna fullständigt, både från nio meter och i rena frilägen. Malmös målvakt stod för en makalös andra halvlek. AHK som prenumererat på trettiotalet kassar framåt i alla matcher var som lamslaget i offensiven, Inte heller Mikael Franzén hade svaren.
–Det är svårt att sätta fingret på vad exakt som saknades. Marginalerna var på Malmös sida. De var bättre och krigade mer än oss. Då får man ofta mer tur i handboll som handlar om vilja och kamp. Vi viker ner oss lite för ofta idag. Jag är besviken, kommenterade han.

Matchen slutade 26–21 men förlusten kunde målmässigt blivit mycket större. Rickard Frisk höll ihop sitt målvaktspel matchen igenom men det krävs en mer helgjuten insats av laget för att slå Malmö på bortaplan.

Nu gäller det för AHK att åka hem, slicka såren och ladda om batterierna inför matchen mot Karlskrona, som stundar redan nu på torsdag i Estrad. En viktig match för AHK för att hänga på  och vara ett av topplagen i Handbollsligan.

HK Malmö–Alingsås HK 26–21 (13–9)

HKM: Jim Andersson 6, Linus Persson 6, Mirsad Pecikoza 4, Adam Lönn 3, Fredrik Petersen 2 (1), Hampus Nygren, Fredrik Lindahl, Zoran Roganovic, Anton Blickhammar, Patrik Kvalvik.

AHK: Felix Claar 8, Andreas Flodman 4 (2), Fredrik Teern 2, Tobias Sandberg 2, Daniel Tellander, Max Darj, Jesper Konradsson, Magnus Persson, Emil Frend Öfors.

Målvakter:
* HKM: Dan Beutler: 18/37=48% + 0/2 7m.
* AHK: Rickard Frisk: 14/39=35% + 0/1 7m.

Straffar:
* HKM: 1/2.
* AHK: 2/4.

Utvisningar:
* HKM: 2x2 min.
* AHK: 5x2 min.

Publik: 1 307.

Domare: Rickard Canbro & Markus Winberg.
Skrivet av Olof Thyrelius   
2016-12-27 22:36