fredrik_teern_rickard_frisk_rik_borta_161221
Två av matchens giganter – Fredrik Teern och Rickard Frisk. Foto: Tommy Holl.

Storseger i toppmatchen

Trean (Redbergslid) tog emot ettan (Alingsås). Upplagt för en jämn match? På förhand ja, men när det väl spelades handboll i Lisebergshallen var gästande Alingsås ett par klasser bättre och vann med klara 27–18 efter 9–8 i paus.
– Riktigt härligt att gå på julledighet med en skön känsla som det här, säger en mycket nöjd Mikael Franzén efter matchen.

Det var upplagt för fest i Lisebergshallen. Blåljus ställde upp mangrannt och en extrabuss fick sättas in för att transportera alla supportrar som ville åka med till rikets andra stad.

Och fest blev det direkt.

AHK tog tag om händelserna direkt och med en glödhet Rickard Frisk mellan stolparna kunde man rycka ifrån till 6–1, en ledning som kunde varit ännu större om inte Frisks kollega i RIK-målet, Tobias Thulin och noterades för ett antal räddningar.

Redbergslid skulle dock komma in i matchen och det var i många stycken nämnde Thulins förtjänst då han under den första halvleken noterades för elva räddning, varav två straffar.

1–6 blev 3–6 som blev 5–9 innan RIK avslutade den första halvleken med att göra 3–0 på de sju sista minuterna. Paussiffrorna skrevs således till 8–9.

– Vi fick en grym start men plötsligt var RIK med igen vilket kändes lite konstigt. Samtidigt kändes det aldrig jobbigt då fortsatte att spela lugnt trots att de närmade sig, kommenterade Mikael Franzén efter matchen.

Inledningen av den andra halveken såg ut som så att Redbergslid tre gånger om kvitterade AHK:s ledning, men efter 11–11 signerat duktige mittsexan Albin Stenberg var hemmalaget aldrig nära. AHK gjorde 8–2 på tio röda minuter med ett gammalt beprövat recept - räddning av Frisk följt av kontringsmål. Bortaledning 19–13 med kvarten kvar och det var avgjort.

När AHK väl var i ledningen slutade man inte trycka utan utökade ledningen mer och mer ju längre matchen led. Segern skrevs till 27–18 sedan Tobias Sandberg spikat slutresultatet med tiotalet sekunder kvar att spela.
– Försvarsspelet vi presterar idag var jättebra! Vi hade fokus på det inför matchen och följde vår plan rakt igenom.

Bakom försvaret stod Rickard Frisk som hade en bra dag på jobbet, 47 i räddningsprocent och tre assist noterade vi denna afton.
– Frisk var bra, det var han, men han hade ett väldigt bra försvar framför sig vilket man inte får glömma. Max Darj och Fredrik Teern stod båda för riktigt bra insatser i mittförsvaret idag.

Detta var sista matchen innan jul och nu väntar några dagars matchledigt innan det på tisdag (27 december) är dags för ännu en svår match då HK Malmö på bortaplan står på schemat.
– Vi får njuta några dagar innan det är fokus på Malmö. Det ska bli gott att gå på julledighet med en skön känsla efter dagens seger, avslutar Franzén.


Redbergslids IK–Alingsås HK 18–27 (8–9)

RIK: Rickard Lönn 5, Tobias Johansson 4 (1), Albin Stenberg 3, Emil Mellegård, Linus Arnesson 2, Daniel Wester, Jonathan Carlsbogård.

AHK: Felix Claar 5, Andreas Flodman 5, Emil Frend Öfors 4, Tobias Sandberg 3, Daniel Tellander 2, Max Darj 2, Magnus Persson 2 (2), Marcus Enström, Jesper Konradsson, Fredrik Teern, Johan Nilsson.

Målvakter:
* RIK: Tobias Thulin 13/32=41% + 2/4 7m, Tony Heeringson 2/8=25% + 1/1 7m.
* AHK: Rickard Frisk 15/32=47% + 0/1 7m.

Straffar:
* RIK: 0/1,
* AHK: 2/5.

Utvisningar:
* RIK: 5x2 min.
* AHK: 8x2 min.

Publik: 1 335.

Domare: Mirza Kurtagic & Tommie Moberg.
Skrivet av Martin Johansson   
2016-12-21 22:04