mansgerdtssonMåns Gerdtsson.

Måns Gerdtsson lämnar Alingsås HK

Efter två år i AHK-tröjan är Måns Gerdtsson klar för allsvenska serieledaren Önnereds HK.
– Jag vill rikta ett stort tack för allt AHK har gjort och jag kommer verkligen att sakna föreningen, säger 25-åringen.

Det var efter H43 Lunds konkurs för två säsonger sedan som flyttlasset gick norrut för högernian Måns Gerdtsson. Under sina år i klubben har han bland annat spelat två SM-finaler och Champions League.

Konkurrensen på positionen har under säsongen varit tuff och parterna har tillsammans med allsvenska Önnereds HK, som just nu ligger på en direktplats till Handbollsligan, hittat en lösning som alla är nöjda med.

– Då jag fått väldigt begränsat med speltid i år så lämnar jag för Önnereds HK i hopp om nya utmaningar och kanske framförallt mer speltid och möjligheten att kunna bidra på ett större sätt. Det känns sorgligt att lämna laget och hela föreningen AHK som är fantastiska. Jag vill rikta ett stort tack för allt AHK har gjort och jag kommer verkligen att sakna föreningen, säger Måns Gerdtsson.

Per Johansson, team manager i Alingsås HK:

 – Det är lite vemodigt och sorligt när en så duktig spelare som Måns lämnar AHK. Vi har full förståelse för att Måns vill ha mer speltid och han tar nu detta steg med AHK:s goda minne. Vi tror att spel i Önnered definitivt kan gynna Måns framtida utveckling och önskar honom såklart ett stort lycka till i sin nya förening. Önnered värvar inte bara en bra handbollsspelare utan på köpet får man också en mycket fin och vänfast kille som kommer att bli saknad i AHK.

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK:

– En mycket bra kille lämnar klubben något tidigare än intentionen var från början. Måns har kämpat på bra och verkligen gett allt på träning. Vi tränare har valt andra spelare som fått den speltid som Måns behöver för att göra sig själv rättvisa och inte stanna av i sina ambitioner att bli en bättre handbollsspelare. Vi har haft en bra dialog med Måns och vi önskar honom stort lycka till i sin nya klubb och i sin fortsatta handbollskarriär.

2016-12-21 13:00