Mishels_och_ChristerMishels Liaba och AHK:s klubbchef Christer Mårtensson efter att tvåårskontraktet signerats. Foto: Linus Hellström.

Norsk stortalang till AHK

Norska ligans effektivaste målskytt är klar för Alingsås HK till nästa säsong. Mishels Liaba har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det här är den rätta klubben för att ta nästa kliv i min utveckling. Både jag och Alingsås HK har stora ambitioner, säger den 21-årige tvåvägsspelare.

Det har gått 1,5 år sedan Alingsås HK och Mishels Liaba tog den första kontakten med varandra. Under tiden har 21-åringen fortsatt att utvecklas och leverera på planen.

Med 57 mål på åtta matcher, samtliga spelmål dessutom, har Liaba i dagsläget bäst målsnitt av alla i norska ligan och han har också fått chansen i det norska utvecklingslandslaget.

– Vi har sett Mishels prestera över tid och han visar upp en karaktär både på och utanför planen som vi tror kommer att passa jättebra in i vår AHK-profil. Han har mycket fina förutsättningar och egenskaper för att bli en ny publikfavorit i Estrad Alingsås och kan dessutom som central försvarare utveckla vårt starka försvarsspel ytterligare. Att han väljer Alingsås HK framför många andra klubbar är ett kvitto på vår förenings förmåga att utveckla och förädla unga spelare, säger Per Johansson, Team manager i AHK.

Den 195 centimeter långa Mishels Liaba kan spela både som vänsternia och mittnia och har starka skytteegenskaper. Han föddes i Israel av en rysk pappa och lettisk mamma, men har växt upp i Norge efter att hans pappa (målvakt) i slutet av 90-talet värvades till norska Elverum. Nu gör Liaba sin tredje säsong i Kolstad, för närvarande fyra i norska ligan.

– Jag känner att det är helt rätt att flytta till Alingsås HK och Handbollsligan. Laget jag kommer till är känt för att utveckla unga spelare och har hela tiden ambitioner att vara med och slåss om topp- och finalplatser. Dessutom satsar klubben på att få spela i Europa. Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få spela i Alingsås de kommande två åren, säger Liaba.

AHK:s tränare Mikael Franzén är glad över den värvning som klubben har rott i hamn.

– Mishels är en otroligt spännande tvåvägsspelare som vi har haft ögonen på under en längre tid. Det ska bli väldigt intressant att få se honom i AHK-tröjan. Han har både bra spelsinne och skott plus att han är en skicklig försvarsspelare med en attityd som passar in hos oss. Jag tror verkligen att han kommer att vara med och utveckla vårt spel i båda ändarna, säger Franzén.

MISHELS LIABA
Född: 13 september 1995.
Position: Vänsternio/mittnio.
Längd: 195 cm.
Moderklubb: Elverum.
Nuvarande klubb: Kolstad
Matcher/mål den här säsongen: 8/57.

2016-12-08 10:54