jesper_konradsson_savehof_161207
Jesper Konradsson var den klart lysande spelaren i AHK denna afton. Foto: Tommy Holl

Två tappade poäng i derbyt

Revanschen uteblev för Alingsås HK. Det var Sävehof som drog det längsta strået. Det var många alingsåsare som var på plats i Partille Arena denna kväll. Bortasupportrarna fick dock ingen upprättelse ikväll. Sävehof vann derbyt rättvist. 27–21 (13–10) blev slutresultatet.
– Vi är inte tillräckligt bra för att vinna idag menade Mikael Franzén.

Onsdagsmatchen i Partille var på förhand en snackis i Alingsås. AHK ville ta revansch efter nederlaget hemma i Estrad tidigare i höstas. Med tre raka ligavinster i bagaget var det många som var optimistiska inför mötet mot Sävehof.

Hemmalaget började matchen starkast och tog ledningen tidigt. Det var för dålig skärpa framåt hos AHK och tekniska fel som ställde till det, samtidigt som Sävehof var vassa framåt.
– Vi är alldeles för slarviga i anfallsspelet, det var bara Jesper Konradsson som spelade upp sig idag kommenterade en dyster Mikael Franzén efter matchen. 

Efter den dåliga starten kom Alingsås tillbaka i matchen. Försvaret var på plats och sakta men säkert kröp de närmare Sävehof. En kvittering uteblev dock och Sävehof kunde hålla ut sin ledning. 13–10 för hemmalaget i paus.

AHK startade trögt i den andra halvleken. Sävehof släppte inte avståndet ner till AHK och Alingsås låste inte upp det väldisciplinerade hemmaförsvaret. Ännu tuffare skulle det bli när Sävehof utökade sin ledning till 19–12.

Med hjälp av den stora bortaklacken, och en härlig fighting-spirit försökte AHK kämpa sig tillbaka in i matchen. Men kvällens stora gigant, Per Sandström i Sävehofmålet stängde butiken. Kontringsspelet, ett signum för AHK gick helt i lås då Sävehof gjorde hemjobbet till hundraprocentigt.

Sävehof med tidigare Alingsåstränaren Robert Wedberg har nu skaffat sig ett litet psykologiskt övertag mot Alingsås. 27–21 slutade matchen.
– Sävehof var bättre idag, inte mer med det menade bortatränaren Mikael Franzén efter slutsignal.

IK Sävehof–Alingsås HK 27–21 (13–10)

SÄV: Olle Forsell Schefvert 9, Johan Fagerlund 4, Jonas Larholm 3, William Bogojevic 3, Viktor Ottosson 3, Viktor Rhodin 2, Victor Fridén 2, Jonathan Edvardsson.

AHK: Jesper Konradsson 7, Felix Claar 5, Andreas Flodman 4 (1), Emil Frend Öfors 2, Max Darj, Pontus Johansson,  Magnus Persson (1).

Målvakter:
* SÄV: Per Sandström 13/32=40% + 2/4 7m.
* AHK: Rickard Frisk 5/23=21%, Erik Pettersson 2/11=18% + 1/1 7m.

Straffar:
* SÄV: 0/2.
* AHK: 2/5.

Utvisningar:
* SÄV: 4x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Domare: Rickard Canbro & Markus Winberg.

Publik: 2 965.
Skrivet av Olof Thyrelius   
2016-12-07 23:18