JesperKonradssonJesper Konradsson.

Jesper Konradsson klar för Skjern

En av Alingsås HK:s främsta spelare genom tiderna lämnar klubben efter säsongen för att bli utlandsproffs. Jesper Konradsson har skrivit på för storsatsande danska klubben Skjern.
– Drömmen är att få avsluta denna period i AHK med ännu ett SM-guld, säger den 22-årige landslagsspelaren.


Att Alingsås HK är en klubb där spelare kan utvecklas och förädlas för att bli både landslagsspelare och utlandsproffs är Jesper Konradsson ett fint bevis på. Mittnian kom från moderklubb Kärra HF som 16-åring och tog omgående en ordinarie plats i AHK:s elitserielag.

Efter att ha gått genom junior- och ungdomslandslag har Konradsson de senaste åren varit en del av A-landslaget och han blev tidigare i år första AHK:are att spela ett stort internationellt mästerskap när han var Sveriges spelmotor i EM i Polen.

Minuterna efter det, för Sverige, lyckade OS-kvalet i våras skrev han på ett nytt ettårskontrakt med AHK med ambitionen att sedan bli utlandsproffs. Nu blir den flytten av, kommande två säsonger kommer han att tillhöra danska topplaget Skjern.

– Efter sex fantastiska år i klubben får jag nu chansen att uppnå ett av mina stora mål som är att bli proffs utomlands. Jag vill rikta ett stort tack till AHK som blivit en väldigt stor del av mitt och min familjs liv. Rentav en ny familjemedlem. Det finns många minnen jag tar med mig men det starkaste är när vi tillsammans med hela klubben sjöng "Vägen till Estrad" i Malmö 2014. Drömmen är att få avsluta denna period med AHK med ännu ett SM-guld och att vi återigen kan stå i Malmö Arena och sjunga tillsammans med alla supportrar, säger Jesper Konradsson

Att Jesper Konradsson har gjort stora och föredömliga intryck under sina år i Alingsås HK

– ”Konny”, som är en av våra största spelare genom alla tider, har med sitt stora bultande hjärta för AHK betytt enormt mycket för lagets utveckling. Vi är glada att han nu lämnar oss då han är mogen och flygfärdig för nya utmaningar inom handbollen. Vi har i AHK sett honom knappt torr bakom öronen göra elitseriedebut, skjuta hem ett SM-guld och via junior- och U-landslag tagit sig hela vägen till mästerskap med vårt A-landslag. Vi önskar Jesper all lycka i utlandet och vi vet att när han vänder tillbaka till

Sverige så kommer han att välja AHK. Vi har redan börjat jakten på en ersättare som förhoppningsvis kan gå samma väg som Jesper, säger Per Johansson, team manager i Alingsås HK.

Mikael Franzén har tränat Jesper Konradsson de senaste fem säsongerna: 

– Vi tappar en otroligt duktig handbollsspelare med ett stort hjärta för både sina lagkompisar och för handbollen. Vi har haft en bra dialog med Jesper under många år nu och Skjern känns som ett klokt val och ett rätt steg i hans fortsatta karriär och utveckling. Jesper är en oerhört ambitiös spelare som vi i Alingsås har haft många härliga år tillsammans med. Nu önskar jag och klubben honom all framgång i framtiden, men först ser vi fram emot denna säsongs möjligheter att göra något riktigt bra tillsammans, säger han.

JESPER KONRADSSON
Tröjnummer: 10
Född: 4 juni 1994
Position: Mittnio
Längd: 184 cm
Vikt: 84 kg
Moderklubb: Kärra HF
Kom från: Kärra HF 2010
Facit 2016/17: 13 matcher, 31 mål, 37 assist, 26,79 i MEP
Meriter: SM-guld 2014, spel i EM 2016, 27A- 24 U och 33 J-landskamper

2016-12-05 09:45