Ny storseger för herrarna

Storsegern hemma mot IFK Skövde (36–20) följdes på söndagen upp med en ny storseger då HK Aranäs, på bortaplan, besegrades med 37–26 efter 18–12 i paus.

– Fyra poäng på 48 timmar känns väldigt bra, säger Mikael Franzén efter matchen.

Att spela två matcher inom loppet av två dygn är alltid lurigt, att den andra av dessa spelas borta mot ett alltid vilt kämpande HK Aranäs gör det definitivt inte enklare. Detta var dock inget som bekom Alingsås HK denna eftermiddag.

– Jag är riktigt imponerad av det sätt killarna tar sig an och genomför den här matchen. Återigen är det många som bidrar och vi har ett fantastiskt spring i benen, berömmer AHK-tränaren Mikael Franzén.

Aranäs hängde med bra i drygt tio minuter innan AHK tryckte gasen i botten och fullkomligt sprang sönder sina motståndare. Från 8–8 efter 11.24 till 18–12 i paus talar sitt tydliga språk.

Med tanke på matchbilden i den första halvleken fanns det ingenting som tydde på att Aranäs skulle kunna vända matchen, utan istället handlade det mest om hur stor AHK:s seger skulle bli.

Franzéns mannar ryckte snabbt till en tiomålsledning som Aranäs vid ett par tillfällen jobbade ner till sju, men när slutsignalen ljöd var differensen elva bollar eller 37–26.

– Vi har full kontroll på matchen hela vägen och det känns alltid bra. Med tanke på matchen i fredags tycker jag att vi höll ett riktigt bra tempo i så väl kontring som i uppställt spel.

Senast var det Emil Frend Öfors som stack ut med sitt målskytte, idag var det kollegorna den andra kanten, Marcus Enström och Andreas Flodman, som glänste.

– Ska man lyfta några spelare så är det väl Enström och Flodman, men det var många som var bra. Fredrik Teern gjorde det jättebra bakåt hela matchen och Erik Pettersson  stod för ett riktigt fint inhopp.

Precis som mot Skövde hade AHK ordentligt spring i benen, 14 kontringsmål i fredags följdes upp av 13 idag.

– Jag tror aldrig vi har kontrat så mycket som vi gjort de två senaste matcherna! I vissa matcher har det varit lite si och så med den biten, men nu har vi fått in två fullträffar på rad vad gäller den detaljen, avslutar Franzén.


HK Aranäs–Alingsås HK 26–37 (12–18)

ARA: Tommy Atterhäll 10 (4), Tobias Johnsson 5, Jonathan Wiklund 3, Philip Jonsson 3, Pontus Mellegård 2, Martin Lindell, Hannes Söderberg, Erik Göterling.

AHK: Andreas Flodman 8, Marcus Enström 6, Magnus Persson 6 (4), Max Darj 3, Felix Claar 3, Jesper Konradsson 3, Pontus Johansson 3, Fredrik Teern 2, Daniel Tellander, Emil Frend Öfors, Tobias Sandberg.

Målvakter:
* ARA: Marcus Holmén 9/26=34% + 0/2 7m, Daniel Bergqvist 3/19=15% + 0/2 7m.
* AHK: Rickard Frisk 7/24=29% + 0/2 7m, Erik Pettersson 6/11=55% + 0/2 7m.

Straffar:
* ARA: 4/6.
* AHK: 4/5.

Utvisningar:
* ARA: 2x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Pris till bästa spelare:
* ARA: Robias Johnsson.
* AHK: Magnus Persson

Domare: Rickard Canbro & Markus Winberg.

Publik: 1 130.
Skrivet av Martin Johansson   
2016-12-04 21:30