TobiasSandbergnyTobias Sandberg.

Tobias Sandberg förlänger till 2019

Alingsås lagbygge inför kommande säsonger fortsätter. Nu står det klart att Tobias Sandberg, en av Sveriges absolut främsta juniorer, stannar i klubben till minst sommaren 2019. Det nya kontraktet börjar att gälla omedelbart.

18-årige mittnian Tobias Sandberg har haft en fin utveckling sedan han kom till Alingsås HK inför förra säsongen. Tillsammans har parterna nu kommit överens om att riva befintligt kontrakt och i stället skriva på ett nytt och längre. Sandberg kommer nu att tillhöra Alingsås som minst till och med våren 2019.

Klubben ser samma potential i Sandberg som i Jesper Konradsson och Felix Claar, som båda kom till AHK i tidig ålder och har varit nyckelspelare i J- och U-landslag, i elitserien och Handbollsligan och i Konradssons fall även spelat internationella seniormästerskap och -kval för Sverige.

Tobias Sandberg: "Under den korta tid jag vart i klubben känner jag att jag har växt enormt som både person och spelare. Jag trivs väldigt bra här och känner att rätt val för mig är att stanna AHK. Klubben visar klart och tydligt att man är villig att satsa på mig i minst två säsonger till. Kombinerat med klubbens ambition att alltid kriga i toppen av Sverige samt att spela ute i Europa är väldigt lockande för mig och det är en resa jag mer än gärna vill vara med på."

Per Johansson, team manager: "Tobias tillhör en av de absolut bästa juniorspelarna i Sverige. Vi vill att Tobias skall gå i samma fotspår handbollsmässigt som Jesper Konradsson och Felix Claar har gjort. Vi tror att Tobias kan utvecklas enormt mycket de närmaste åren och för oss känns det viktigt att det är AHK som ska hjälpa honom ta dessa kliv."

Mikael Franzén, tränare: "Tobias Sandberg kom till oss som en stor talang. Efter en första säsong som blev lite upp och ner på grund av skador har han vid flera tillfällen denna säsong visat att han vill mycket och att han är en mycket duktig handbollsspelare med en stor framtid inom handbollen. Vi vill satsa på unga lovande spelare och det är för mig och Karen Brødsgaard en viktig signering för både nutid och framtid.”

TOBIAS SANDBERG
Nummer: 22
Född: 16 mars 1998
Position: Mittnio
Längd: 188 cm
Vikt: 94 kg
Moderklubb: IK Sävehof
Kom från: IK Sävehof, 2015
Facit 2016/17: 10 matcher, 12 mål, 6 assist, 6,24 i MEP, 10 J-landskamper
Meriter: SM-silver 2016

2016-11-23 13:40