Magnus_Persson_4_160914_GUIMagnus Persson. Foto: Tommy Holl

Persson: Har alltid gillat att göra mål

Han är ett av Alingsås HK:s mest meriterade nyförvärv någonsin – och han har redan visat publiken i Estrad vad han kan.
– Spelmässigt har det gått bra, men det känns ändå som att jag har mer att ge, säger högernian Magnus Persson.

SM-guld 2013, vinnare av skytteligan i Champions Leagues gruppspel 2013/2014, spel för Sverige i EM 2014 och VM 2015 och två säsonger i Bundesliga. Det var inte något dussinförvärv Alingsås HK presenterade i somras.

– Det var inte en anledning till att jag valde Alingsås, utan det fanns många. De var tydliga med sitt intresse, jag ville ha mycket speltid, jag lockades av upplägget och vi skulle bli föräldrar. Det var många bitar som skulle falla på plats och vi är väldigt nöjda med hur det har blivit, säger den Drottfostrade 25-åringen.

Drott spelar inte längre i landets högsta serie, men Persson har goda minnen från sin tid i klubben. De starkaste är från våren 2013, när Drott blev svensk mästare och Persson avgjorde SM-finalen mot IFK Kristianstad i matchens sista sekund.

– Det är ett svårslaget minne, det var verkligen jätte­häftigt. Hela slutspelet var det.  Och hösten efter när vi fick spela Champions League var också en upplevelse, även om vi inte riktigt räckte till där.

Efter två säsonger i Bundesligalaget Gummersbach är Persson tillbaka i svensk handboll. Och även om spel­tiden i Bundesliga inte blev så stor som han hade hoppats finns i alla fall målaptiten kvar. Inledningen av Handbollsligan har gett 43 mål på sex matcher och trots att han missat de två senaste matcherna på grund av en sträckning i magen ligger han på fjärde plats i skytteligan.

– Jag har alltid gillat att göra mål och tycker att jag har haft ganska hög procent i hår. Jag får bra uppbackning av de andra spelarna och gillar det snabba spel vi har. Vi trycker på bra och har små avtal i det som gör att vi har många möjligheter.

AHK har bara vunnit två av de tio senaste mötena med IFK Kristianstad, hur ska ni göra för att besegra dem i dag?

– Oj, då är det dags, låter det som. Vi måste få till ett bra försvars- och målvaktsspel. Funkar det kan vi kontra. Vi känner i laget att vi har fått till ett bra spel i tillräckligt långa perioder, förhoppningsvis kan vi få det mot Kristianstad. Det är ett väldigt skickligt lag som jag har stor respekt för.

Max Darj, Jesper Konradsson och Emil Frend Öfors var på läger med A-landslaget förra vecka. Hur sugen är du på att komma tillbaka dit?

– Jag är alltid sugen på att spela i landslaget, det är stort att få representera Sverige och det hade varit jätte­kul att få vara med. Men det är hård konkurrens, det finns väldigt skickliga spelare i landslaget. Sedan var det kul att se landslaget spela i EM-kvalet, särskilt försvarsspelet var ett stort utropstecken och det var roligt att se hur trygg Max var där. 

2016-11-09 08:25