Knapp förlust i Lund

Det blev en nagelbitare. AHK höll inte hela vägen. Man föll knappt mot Lugi. Siffrorna blev 28–26 (13–12), efter att lagen följts åt i målprotokollet under hela matchen. Till slut drog Lugi det längsta strået och går upp i serieledning tillsammans med IFK Kristianstad.

– Totalt sett en bra match av oss men inte tillräckligt bra när chansen uppstår, när det ska avgöras, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.


AHK övertygade i senaste matchen hemma mot IFK Ystad. Man åkte ner till Lund med stort självförtroende för att ställas mot de vinröda Lugi som låg på samma poäng som AHK. Ett återkommande tema lagen emellan brukar vara jämna matcher med mycket hetta i luften. Ett faktum även denna eftermiddag.

Det var Lugi som öppnade matchen starkast. Simon Jeppsson bidrog med mycket i hemmalagets anfallsspel. Den gänglige vänsternian skapade mycket oreda för AHK:s försvar och fortsatte så igenom hela matchen.
Saknaden av Magnus Persson kändes hos AHK men var inte avgörande. Skyttekungen som drog på sig en skada under uppvärmningen i måndags var inte tillräckligt frisk för att kunna åka med laget ner till Skåne utan fick lämna återbud.

Det som präglade första halvlek var dock båda lagens fenomenala målvakter. Josip Cavar i Lugi och Rickard Frisk för Alingsås HK. Båda två stod för fina och viktiga räddningar och var en stor orsak varför lagen låg så tätt intill varandra utmed hela första halvlek.

Den första halvleken slutade 13–12 för hemmalaget.

Den andra halvleken började precis som den första slutade. AHK kontrade och Jeppsson sköt.  Målvakterna fortsatte sitt bländande spel och det ena laget släppte aldrig greppet om det andra.  Det var tydligt att det skulle bli en rysare ända in i slutet.

När ett långt sex mot fyra-spel dök upp tio minuter in i andra halvlek tog Lugi chansen att dra ifrån i matchen. När AHK var fulltaliga igen, hade Lugi tagit ledningen med 20–16 med tjugo minuter kvar.

Trots fyra mål upp till Lugi gav Alingsås HK aldrig upp, och sakta men säkert började AHK minska gapet till hemmalaget. Med knappa tio minuter kvar hade AHK kvitterat genom Fredrik Teern och återigen så stod lagen på lika många mål igen.

– Vi kämpar oss tillbaka många gånger under matchen, det tycker jag är en styrka, säger Mikael Franzén efter matchen.

Med tre minuter kvar kvitterade Alingsås HK till 26–26. Holmgången fortsatte och till slut skulle det vara tillfälligheter som avgjorde. Med bara halvminuten kvar satte Lugi spiken i kistan.

28–26 slutade matchen och AHK inkasserar sin andra förlust för säsongen.

– Totalt sett tycker jag att vi gör en bra match, men det är bara att konstatera att Lugi var bäst när det skulle avgöras. Tycker Jesper konradsson gör en bra match och Johan Nilsson gjorde det även han bra. Försvaret satt också men tyvärr räcker det inte för att vinna, avslutar Franzén.

Lugi HF–Alingsås HK 28–26 (13–12)

LUG: Simon Jeppsson 12 (3), Hampus Jildenbäck 4, Lucas Pellas 3, Alfred Jönsson 3, Andreas Arrman 3, Hampus Henningsson, Nemanja Milosevic, Adam Tumba.

AHK: Jesper Konradsson 5, Johan Nilsson 4, Marcus Enström 4, Felix Claar 3, Andreas Flodman 2, Pontus Johansson 2, Max Darj, Fredrik Teern, Måns Gerdtsson, EMil Frend Öfors, Tobias Sandberg, Oscar Bergendahl.

Målvakter:
LUG: Josip Cavar 12/38=32%.
AHK: Rickard Frisk 13/38=34% + 0/2 7m, Erik Pettersson 0/1 7m.

Straffar:
* LUG: 3/3.
* AHK: 0/1.

Utvisningar:
* LUG: 4x2 min.
* AHK: 5x2 min.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Publik: ?
Skrivet av Olof Thyrelius   
2016-10-29 18:07