claar_felix_rik_host_2016
Felix Claar fick pris som bästa spelare mot IFK Ystad efter bland annat nio mål. Foto Tommy Holl.

Storseger mot IFK Ystad

Nykomlingen och tillika seriejumbon IFK Ystad hängde med i en halvlek, sedan fick gästerna från Wallanderland känna på Alingsås HK när Alingsås HK är som bäst. Paussiffrorna 16–13 drygades i den andra halvleken ut till en förkrossande seger med 37–23.AHK krossade IFK Ystad. 37-23 (16-13) blev de klara målsiffrorna. Bäst på plan var Felix Claar men hela laget gjorde en stabil insats. Med avspänt och effektivt anfallspel spelade man bokstavligen skjortan av IFK Ystad. De var helt enkelt ett par storlekar för små för att matcha formstarka AHK. På en dryg vecka har man studsat tillbaka från den tunga hemmaförlusten mot IK Sävehof. Kvällens motståndare IFK Ystad har fått en tuff inledning på säsongen och har bara skrapat ihop en poäng på sex matcher inför matchen mot AHK. Man skulle inte få det lätt i Estrad denna kväll heller.

Båda lagen öppnade matchen bra och var hack i häl på varandra i merparten av första halvlek. Ystad gav inte AHK någonting gratis och hemmalaget fick arbeta hårt för att få in målen. Det dröjde till den sextonde minuten för att AHK skulle gå upp i sin första tvåmålsledning genom Felix Claar.

IFK Ystad stretade dock emot och tillät inte hemmalaget att glida ifrån nämnvärt i målprotokollet. IFK Ystad spelade på bra trots underläge i stora stunder under första halvlek.

Den andra halvleken startade med ett numerärt överläge för Alingsås HK. Hemmalaget öppnade på bästa sätt och utökade sin tremålsledning till hela elva bollar. Man gjorde bland annat åtta mål på tio minuter. Allting funkade för AHK som i detta skedet avgjorde matchen.

– Tycker vi tog vara på chanserna och utvisningarna de drog på sig i slutet av första halvlek säger en nöjd Mikael Franzén efter slutsignal och fortsätter:

– Jag är väldigt nöjd med spelarnas attityd och fokus ute på plan. Ystad var snabbare än vad vi trodde.

Alingsås HK går nu upp i delad ledning med Lugi. I nästa omgång möter man Lugi i något av en seriefinal. Det blir en kraftmätning och repris på 2014 års SM-final. Många från Blåljus kommer säkert vara på plats i Lund. De som stannar hemma lär följa den matchen på TV.

Alingsås HK–IFK Ystad 37–23 (16–13)

AHK: Felix Claar 9 (5), Max Darj 4, Jesper Konradsson 4, Johan Nilsson 4, Oscar Bergendahl 4, Marcus Enström 3, Tobias Sandberg 3, Samuel Lindberg 2, Fredrik Teern, Pontus Johansson, Emil Frend Öfors, Anders Alfredsson.

IFK: Johan Nilsson 5, Erik Gannby 4 (1), Mattias Kvick 3, Oscar Göteby 2, Henrik Dahlberg 2, Henrik Knudsen 2, Herman Bosson, Christoffer Svensson, Christopher Schnell, Filip Långh, Oscar Hansson.

Målvakter:
* AHK: Erik Pettersson 12/34=35% + 0/1 7m.
* IFK: Robin Persson 3/11=27% + 0/3 7m, Sebastian Glemhorn 4/28=14% + 1/3 7m.

Straffar:
* AHK: 5/7.
* IFK: 1/1.

Utvisningar:
* AHK: 2x2 min.
* IFK: 8x2 min.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Felix Claar.
* IFK: Johan Nilsson.

Domare: Johan Gomér & Martin Gomér.

Publik: 1 528.
Skrivet av Olof Thyrelius   
2016-10-24 20:34