Johan Nilsson stannar i AHK till 2019

"Traktorn" rullar vidare ett par år till. Johan Nilsson har skrivit på ett nytt kontrakt med Alingsås HK som sträcker sig till och med våren 2019. "Jag kan inte se mig själv spela i någon annan elitförening än Alingsås HK", säger 24-åringen.

När en annan högersexa sommaren 2009 tackade nej fick Johan "Traktorn" Nilsson chansen att skriva på ett A-lagskontrakt. Han signerade det och visade tämligen omgående att AHK drog en riktig vinstlott. De senaste säsongerna har han varit en av lagets absolut viktigaste spelare med ett brett användningsområde både framåt och bakåt.

Efter en säsong i juniorlaget gör nu Nilsson, med IK Baltichov i Lerum som moderklubb, sin sjätte A-lagssäsong i Alingsås HK. Nu står det också klart att det blir minst två till för honom. Det nya kontraktet sträcker sig till och med våren 2019.

Nilsson var hela slutspelets bäste spelare när Alingsås HK vann SM-guld 2014 och debuterade kort därefter i A-landslaget.

Johan Nilsson: "Jag trivs fantastiskt bra i Alingsås, både i föreningen, laget och stan. Gillar klubbens ambition, där man som spelare ges chansen till utveckling både på och utanför planen. Jag kan inte se mig själv spela i någon annan förening än Alingsås HK och hoppas och tror på många framgångsrika år och är väldigt glad över att få chansen att stanna i klubben ytterligare två år."

Mikael Franzén, tränare: "’Traktorn’ har varit en mycket viktig spelare i AHK under många år och detta är en viktig förlängning för oss. Han är inte bara en grovarbetare utan har även varit MVP i ett SM-slutspel, vilket visar vilket bredd han har i sitt spel."

Per Johansson, team manager: "I AHK är ambition, hjärta, kamratskap och kämpaglöd det absolut viktigaste. Johan står upp fullt ut för alla de egenskaperna och han är dessutom en extremt lojal lagspelare med mycket fina individuella kvaliteter. Att få jobba vidare med Johan fram till minst 2019 känns fantastiskt kul för klubben.”

Johan Nilsson
Tröjnummer: 21
Född: 9 juli 1992
Position: Högernio
Längd: 193 cm
Vikt: 90 kg
Moderklubb: IK Baltichov
Kom från: IK Baltichov, 2010
Facit 2016/17: 5 matcher, 5 mål, 6 assist, 3,81 i MEP
Meriter: 2 A-landskamper (2014), SM-guld 2014, SM-final 2015 och 2016, skyttekung i SM-slutspelet, 2014

2016-10-14 15:00