friskRickard Frisk. Foto: Tommy Holl

"Vi känner att vi kan spela bättre"

I den senaste hemmamatchen mot Redbergslids IK rättade han över 50 procent av skotten. I kväll väntar ett nytt derby och Rickard Frisk hoppas på samma prestation från både sig själv och sina lagkamrater i Alingsås HK.

Mikael Aggefors lämnade Alingsås HK inför den här säsongen för att testa på livet som heltidsproffs i Danmark. Kvar finns Rickard Frisk, som visat att han är en värdig ersättare till Aggefors. Faktum är att han har snittat på över 40 procent under sina två första säsonger i högsta serien, som han kom till efter bara ett år i allsvenskan med Caperiotumba.

Den här säsongen har han börjat på samma sätt. Efter fyra omgångar ligger han på exakt 40 i räddningsprocent, även om den siffran stannade på 51 i den förra hemmamatchen. Stockholmaren hade ett rejält övertag på framför allt RIK:s niometersspelare som bara fick in 15 av de 35 skott de hystade iväg.

Frisk hyllades stor av publiken under den matchen och såg ut att njuta av, om inte varje så åtminstone de flesta sekunder.

– Jag tycker om att visa känslor och det är häftigt att spela i Estrad, det är alltid ett stort stöd. Det känner man på planen. Sen spelar det ingen roll hur bra det går, man vill alltid rädda mer än man gör.

Ni verkar vara många i laget som inte är nöjda med att ni har inlett Handbollsligan med fyra raka segrar?

– Vi är så klart väldigt nöjda med poängen, men vi känner alla att vi kan spela bättre. Matchen mot RIK var riktigt, riktigt bra, och först halvleken mot Skövde senast var bra, men annars tycker jag att vi kan bättre. Men det känns bra att vi kan ta poäng även när vi inte får spelet att fungera fullt ut. Vi har många spelare att gå runt på och då kan vi ta poäng även om alla inte har sin dag.

Ni har spelat många heta derbyn mot Sävehof de senaste åren. Är det en extra speciell match att spela?

– Jag är ju inte uppvuxen med just det här derbyt, men det är klart att det har smittat av sig. Det blir en annan stämning på de här matcherna och man dras med. Nu vann vi alla tre matcher förra säsongen, men två av dem var riktigt tuffa och de har dessutom spetsat till truppen ytterligare. Vi går så klart för seger, men vet att det kommer att bli riktigt tufft.

Aggefors har flyttat utomlands. Drömmer du också om det?

– Jo, det är klart att det skulle vara kul att göra det någon gång i karriären, det siktar jag på och tränar för. Sedan är det förstås en dröm att en gång få dra på sig den blågula landslagströjan, jag är ju en av få i laget som inte gjort det i något landslag.

2016-10-12 09:47