frisk_rickard_nytt_kontrakt
Rickard Frisk stannat i AHK till 2019. Foto: Tommy Holl

Frisk stannar i AHK till 2019

Han har gjort succé under sina första två säsonger i Alingsås HK. Nu står det klart att målvakten Rickard Frisk stannar i klubben i ytterligare två säsonger efter denna. "Det känns härligt att få vara en del av AHK:s lagbygge", säger 23-åringen.

Få hade hört talas om Rickard Frisk när han värvades till Alingsås HK 2014, men så hade han också bara spelat en säsong i allsvenskan. Liksom Mikael Aggefors hämtades han från Tumba.

Under sin första elitseriesäsong hade han bäst MEP av samtliga målvakter i serien och tog därmed plats i den säsongens all star team. Förra säsongen briljerade han under hösten när Mikael Aggefors var skadad. Under sina två första säsonger har han legat på över 40 i räddningsprocent, en mycket inponerande siffra.

Mikael Franzén, tränare: "Rickard är ett guldkorn som vi fick upp ögonen för honom för så han kastade mycket bra och satte igång spelet fort. Han har dessutom visat att han kan nå en hög räddningsprocent och vara en bra målvakt. Det känns bra att vi kan utvecklas tillsammans under kommande år."

Per Johansson, team manager:  "Vi släppte iväg Mikael Aggefors med vetskapen om att vi var på väg att fostra en ny etablerad målvakt i hög nationell klass. Vi behövde inte gå över bron för att hitta hans ersättare utan han fanns redan i truppen. Rickard har samma liknande potential och vi gläds åt att få jobba med honom till minst 2019."

Rickard Frisk: "Det känns härligt att få vara en del av AHK:s lagbygge under kommande säsonger. Jag ser fram emot att utvecklas vidare tillsammans med laget och skaffa mig ännu mer rutin från elitserie- och Europaspel. Vi har ett starkt lag och förhoppningsvis kan jag bidra med stabilitet längst bak på planen, så att vi kan uppnå våra mål."

RICKARD FRISK
Tröjnummer: 1.
Född: 3 december 1992.
Position: Målvakt.
Längd: 191 cm.
Vikt: 90 kg.
Moderklubb: Tyresö Handboll.
Kom från: Capeirotumba, 2014.
Facit 2016/17: 4 matcher, 160 skott, 40 räddningar (40%), 3 gjorda mål.
Meriter: Uttagen i elitseriens all star team 2014/15, två SM-finaler.

2016-10-12 13:00