Oavgjort i första mot Haukar

Alingsås HK och isländska Haukar möttes idag i den första av två matcher lagen emellan i EHF-cupens andra kvalomgång. AHK slet med det mesta i 40 minuter, låg under med 15–8 i paus och som mest åtta mål i inledningen av den andra halvleken. Men när slutsignalen ljöd stod det 24–24 på resultattavlan efter en svettig upphämtning i den andra halvlek.

– Med tanke på underläget vi jobbade oss upp ifrån är jag väldigt nöjd med resultatet, säger Mikael Franzén.

AHK kände sig väl förberedda inför matchen mot Haukar, men när man väl stod där på planen blev man till en början faktiskt överkörda.

– Vi tappar konceptet helt enkelt, följer inte de riktlinjer vi ska hålla oss till, vi slarvar framåt, vi slarvar bakåt, vi kastar bort ett antal kontringspass och vi får inga räddningar. Det var inte mycket som var bra innan paus, säger Mikael Franzén efter matchen.

Franzén brukar inte strössla med sina time out-kort men denna eftermiddag valde han att ta två under den första halvleken.

– Tyvärr fick vi ingen utdelning på dessa och fortsatte spela med för små marginaler.

Med cirka tio minuter kvar av den första halvleken stod det 11–8 till Haukar, i paus stod det 15–8, och det kunde varit något mål mer.

Större än sju mål skulle ledningen dock bli i den andra halvleken, nämligen åtta bollar vid ett par tillfällen. Men sedan fick AHK ordning på grejerna.

– Snacket i halvtid var bra. Vi ändrade några detaljer, började spela bättre bakåt vilket gav räddningar och kontringar och då kunde vi närma oss ganska snabbt.

Med ungefär en kvart kvar var AHK:s underläge nere i tre mål, tio minuter senare ledde man med två - 23–21. Haukar svarade med tre raka mål innan Jesper Konradsson med 30 sekunder kvar av matchen spikade slutresultatet 24–24.

– Sett till hur stort vi låg under idag är jag väldigt nöjd med resultatet, och upphämtningen vi gjorde. Spelmässigt finns det dock mycket att förbättra och i returen ska vi se till att komma ut ordentligt redan från start.

Bäste målskytt denna eftermiddag blev Jesper Konradsson med sina åtta mål, fördelat på tre i den första och fem i den andra.

– Konradsson var vår klart bäste spelare idag, tycker även Rickard Frisk förtjänar ett plus för sin andrahalvlek, avslutar Franzén.

Haukar–Alingsås HK 24–24 (15–8)

HAU: Janus Dadi Smararson 8, Adam Haukur Baumruk 6, Elias Mar Halldorsson 4, Gudmundir Arni Olafsson 3, Daniel Ingasson 2, Jon Thorbjörn Johannsson.

AHK: Jesper Konradsson 8, Magnus Persson 4, Emil Frend Öfors 3, Marcus Enström 2, Max Darj 2, Felix Claar 2, Pontus Johansson 2, Fredrik Teern.

Målvakt AHK: Rickard Frisk 12/36=33%.

Straffar:
* HAU: 1/1.
* AHK: -

Utvisningar:
* HAU: 4x2 min.
* AHK: 2x2 min.

Domare: Lars Jørum & Håvard Kleven, Norge.

EFH-Delegat: Kristian Johansen, Färöarna.

Publik: 850.

Returmötet spelas i Estrad söndag 16 oktober kl. 16.00.
Skrivet av Martin Johansson   
2016-10-08 19:32