Franzén: "Vi är väldigt förberedda"

Flyget till Island gick i dag – i morgon (lördag) väntar första matchen av två mot den isländska mästaren Haukar, en match som sänds på webben. Klicka på ”Läs mer” för att höra vad Mikael Franzén säger inför bortamatchen.

 

 

Med försvarsgiganten Fredrik Teern tillbaka efter skada åkte i dag AHK med 15 spelare till Island och lördagens möte med Haukar. Returen spelas i Estrad Alingsås nästa söndag, 16 oktober klockan 16.00, och vinnaren i dubbelmötet går vidare till den tredje och sista kvalomgången till EHF-cupen.

Matchen startar klockan 18.00 svensk tid och sändningen på http://tv.haukar.is inleds klockan 17 med intervjuer från båda lagen.

AHK-tränaren Mikael Franzén ser fram emot matchen:

– Vi är väldigt bra förberedda på motståndet tycker vi. Jag var i Grekland och såg dem live i förra omgången och vi har även en hel del video på dem. Det är ett väldigt bra och fysiskt lag som kontrar mycket och är bra i alla faser. Bra, stabila kanter och bra skytte från vänsternio.

– De har inlett serien dåligt men tog en viktig och stabil seger i onsdags. Vi är ödmjuka och räknar med två tuffa matcher. Vi vill gå vidare och få spela i Europa så mycket vi bara kan och detta är det första steget som vi måste passera.

– Alingsås som förening tycker det är viktigt och roligt med Europacupspel och för spelarna är det en extra krydda i deras idrottsutövande. För oss är det självklart att satsa och vi lägger ned mycket tid för att vara med i ett av finrummen i Europa även om det inte är Champions League.

– Förra året så var det väldigt deppigt att åka ut mot St Ottmar så tidigt och det satt i som en tagg hela säsongen, tycker jag. Vi var ruskigt nära att gå vidare men vi var inte tillräckligt bra helt enkelt och det vill vi ändra på denna säsong.

2016-10-07 16:43