darj_max_rik_160928
                                                                                                                       Foto: Tommy Holl

Alingsås körde över Redbergslid

En match som många på förhand trodde skulle bli jämn blev allt annat än just det. Alingsås HK var denna afton helt överlägsna sin motståndare Redberlids IK och vann med hela 36–22 efter 18–10 i paus.

– Vi har pratat om att göra en hel bra match, inte bara i perioder, idag var vi nära an riktig fullträff, säger Mikael Franzén efter matchen.

En träningsmatch är alltid en träningsmatch, men när AHK mötte Redbergslid i Fahlgrens Minne veckan före seriestart var det hundraårsfirande RIK som var det bättre laget, och man vann således den matchen.

Mikael Franzén har tidigare pratat om hur bra det sett ut på träning, timingen i anfallsspelet har suttit som den ska, tempot har varit högt. Idag fick hans lag ut detta även i skarpt läge.

– Det var mycket som var bra idag. Alla fokusgrejer vi hade inför matchen satte vi och då är vi riktigt bra, vårt anfallsspel fungerar som det ska och vi är farliga på alla positioner hela tiden säger Franzén.

Gästande RIK hängde med hemmalaget i en kvart innan AHK under första halvlekens andra hälft tryckte gasen i botten. 7–5 efter 15 minuter blev till 18–10 i paus, en ledning som kunde varit större.

Den största frågan inför den andra halvleken var om AHK skulle kunna hålla upp fokus och göra en bra match över sextio minuter, och nog får man säga att Franzéns mannar klarade detta.

– Vi har pratat om att göra en bra match från första till sista minut och det tycker jag i princip att vi gör idag. Vi har väl en kort period i andra halvlek där vi byter mål bara, men annars är jag nöjd.

Åtta måls skillnad i paus blev till slut 14 bollar sedan AHK gått från 18–10 i paus till 36–22 vid slutsignalen.

Till skillnad från matchen senast mot Ricoh var det idag många spelare som bidrog i målskyttet. Magnus Persson (7) blev återigen bäste målskytt, men bakom honom var det fler som bidrog. Franzén vill dock bara plussa för en enskild spelare denna gång.

– Det är så många som bidrar så det blir nästan orättvist att sätta någon före någon annan, alla som kommer inte är heta. Vill dock plussa Rickard Frisk lite, han tog det han skulle och lite till. Dock hade han ju hjälp av ett ganska hyfsat försvar, avslutar Franzén.

Alingsås HK–Redbergslids IK 36–22 (18–10)

AHK: Magnus Persson 7 (2), Emil Frend Öfors 5, Jesper Konradsson 4, Oscar Bergendahl 4, Marcus Enström 3, Max Darj 3, Johan Nilsson 3, Felix Claar 2, Fredrik Teern 2, Pontus Johansson 2, Daniel Tellander.

RIK: Rickard Lönn 5, Jonathan Carlsbogård 5, Henrik Weglin 3, Linus Arnesson 3, Tobias Johansson 3 (1), Albin Stenberg 2, Tobias Östanbäck.

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 22/43=51% + 0/1 7m.
* RIK: Tony Heeringson 5/23=21% + 0/2 7m, Tobias Thulin 1/16=6%.


Straffar:
* AHK: 2/2.
* RIK: 1/1.

Utvisningar:
* AHK: 5x2 min.
* RIK: 1x2 min.

Domare: Niclas Widell & Jonas Åström.

Publik: 1 861.
Skrivet av Martin Johansson   
2016-09-28 21:51