jesperkonradssonJesper Konradsson har gjort tolv mål och sex assist på två matcher. Foto: Tommy Holl

Konradssons bästa säsongsstart

Besvikelsen över att ha nobbats i OS-truppen var stor, men Jesper Konradsson bet ihop och gav allt under sommarens läger. Nu har belöningen kommit: En bättre säsongsstart än någonsin.
– Jag vill tillbaka till landslaget så fort som möjligt, helst redan till EM-kvalet om en dryg månad, säger AHK:s spelmotor.

Efter att ha startat alla matcher i EM i Polen i januari och varit med när Sverige i juni säkrade platsen till VM i Frankrike i vinter ställdes Jesper Konradsson åt sidan när förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson presenterade sin OS-trupp. När man i EM och VM får ha 16 spelare i truppen är det bara 14 som gäller i OS och därför behöver det gamblas på vissa positioner.

– Det var en jättestor besvikelse, men jag är ändå glad att jag gjorde det bästa av situationen. Jag var med på alla förberedelseläger, knöt näven och körde ännu hårdare, säger Konradsson.

I stället för att spela ungdomsmästerskap, som han gjort de senaste åren och då missat uppbyggnadsträningen, har Konradsson nått en ny fysisk nivå. Han ser snabbare, rappare och smidigare ut på planen, vilket också statistiken från de två inledande matcherna visar.

Förra säsongen hade han ett målsnitt på 3,1, en skottprocent på 49 och ett snitt-MEP på 1,79. Motsvarande siffror ni är 6,0, 57 och 3,90.

– Jag har haft min bästa sommar handbollsmässigt och personligen känner jag mig bättre tränad än någonsin. Jag har kommit enklare till bra lägen och har redan fått iväg 20 skott. Det fick jag knappt ihop på fem matcher förra säsongen.

22-årige Konradsson gör sin sjätte säsong i AHK, som han kom till från moderklubben Kärra HF. RIK var en av klubbarna som jagade Konradsson, som flyttades upp och började träna med Kärras A-lag redan som 14-åring, trots att han inte hade åldern inne för A-lagsspel.

Varför blev det AHK och inte till exempel RIK?

– Jag blev inte erbjuden ett A-lagskontrakt fullt ut, utan mer en form av lärlingskontrakt. Jag skulle få träna med A-laget under sommaren med sedan kliva ner till juniorlaget, men jag ville fortsätta att spela seniorhandboll som jag gjorde i Kärra.

Är det här din sista säsong i AHK-tröjan?

– Det är målsättningen för både mig och klubben, vi hoppas att det ska gå så bra att vi hittar en klubb som är tillräckligt bra. Samtidigt har jag det väldigt bra i Alingsås, det är en proffsig klubb i en bra liga. Man ska inte underskatta det. Jag kommer inte att ta vad som helst bara för att flytta.

Hur blir matchbilden i kväll?

– Det har varit många täta matcher mot RIK de senaste åren och vi får kämpa om taktpinnen. Vi vill skruva upp tempot, de vill dra ner det och få oss att tappa tålamodet.  De har många bra skyttar som vi behöver få stopp på, samtidigt som vi behöver få igång vårt anfallsspel.

2016-09-28 13:11