Magnus och Jesper visade vägen

Alingsås HK är alltjämt utan poängtapp säsongen 16/17. Det satt dock hårt inne på fredagen då Ricoh HK i sin hemmahall gjorde vad man kunde för att stjäla minst en poäng från AHK. Hemmaledning med som mest fem bollar vändes till slut till bortaseger med två - 30–28 i AHK-favör skrevs slutresultatet till.

AHK-tränaren Mikael Franzén varnade redan på förhand om att Ricoh av årets upplaga är ett bättre lag än det vi fick se förra säsongen, och när matchen väl kom igång fanns det ingen anledning att ifrågasätta detta.

Rakt, tydligt och stabilt spel toppat med en glödhet Ola Pewik gjorde att hemmalaget utan några större bekymmer kunde rycka åt sig en tidig ledning. Sista träningen inför matchen såg väldigt bra ut med bra tryck och timing, men när det kom till match syntes det till en början inga spår av detta.

– Dels fick vi inte tag på Pewik alls, vi lyfte och vi backade men det fungerade inte. Samtidigt spelade vi inte bra framåt och gjorde en mängd oprovocerade tekniska fel i första halvlek, säger Mikael Franzén efter matchen.

Hemmalagets ledning med 14–10 i paus var helt rättvis och det krävdes bot och bättring i andra halvlek för poängchans, och bättre blev det, framför allt på två händer.

Magnus Persson, ny från Gummersbach, tillsammans med Jesper Konradsson gick i bräschen när AHK först kom ikapp och sedan också gick förbi. Persson noterades för 13 mål och Konradsson för åtta.

– Vi spelar bättre i andra halvlek, det i kombination med Magnus och Jespers individuella prestationer är avgörande. Sedan har vi lite fler räddningar än Ricoh också, det ska inte glömmas bort.

Som mest var AHK:s underläge fem mål, ett underläge som när slutsignalen ljöd hade vänts till vinst med två i form av 30–28.

– Mot slutet har vi några riktigt bra anfall där vi gör helt rätt och är kliniska när läget kommer, tänker bland annat på Emils (Frend Öfors) mål från kanten när armen är uppe. Hyfsad passning från Konradsson där också, avlsutar Franzén.

Till sist noterar vi att AHK denna afton hade tre kvinnor på ledarbänken; Karen Brødsgaard, Caroline Lammasniemi och Lena Lindqvist. Frågan är om det hänt tidigare i herrarnas högsta serie?

Ricoh HK–Alingsås HK 28–30 (14–10)

RHK: Ola Pewik 7, David Florander 5, Iris Ganibegovic 3 (3), Henrik Olsson 3, Wictor Bernhager 3, Tobias Rosengren 2, Magnus Oli Magnusson 2, Andreas Lang, Jesper Linnéll, Troels Vejby Jørgensen.

AHK: Magnus Persson 13 (2), Jesper Konradsson 8, Emil Frend Öfors 3, Pontus Johansson 2, Marcus Enström, Max Darj, Tobias Sandberg, Oscar Bergendahl.

Målvakter:
* RHK: David Freyr Andresseon 4/19=21% + 0/1 7m, Pontus Espling 1/14=7% + 0/1 7m.
* AHK: Rickard Frisk 12/37=32% + 0/2 7m, Erik Pettersson 0/1 7m.

Straffar:
* RHK: 3/3.
* AHK: 2/2.

Utvisningar:
* RHK: 3x2 min.
* AHK: 3x2 min.

Domare: Niclas Widell & Jonas Åström.

Publik: 468.
Skrivet av Martin Johansson   
2016-09-23 22:16