samuel_lindberg_guif_160914
Samuel Lindberg visade prov på iskyla när han satte avgörande 26–24. Foto: Tommy Holl

Lindberg avgjorde mot Eskilstuna Guif

Säsongen 2016/2017 är igång. Alingsås HK tog på onsdagen emot Eskilstuna Guif i ett väldigt varmt och fuktigt Estrad, och efter en rysare tog AHK hand om båda poängen sedan nyförvärvet Samuel Lindberg satt matchens sista mål med bara sekunder kvar att spela. Slutresultat 26–24 (16–12).

Värmen vi upplevt på slutet hade letat sig in i Estad, och redan innan avkast var såväl temperatur och luftfuktighet på en hög nivå, och den den sjönk i direkt under matchen.

1 430 personer hade letat sig till Estrad denna onsdagsafton för att bevittna säsongspremiären mellan AHK med nyförvärven Magnus Persson, Anders Alfredsson och Samuel Lindberg mot Guif med ett helt koppel nya spelare.

AHK fick en bra start och meriterade högernian Perssons inledde på bästa sätt genom att göra lagets två första mål. Just Persson tillsammans med Jesper Konradsson och comebackande Max Darj var de stora offensiva anledningarna till att hemmalaget relativt omgående kunde skaffa sig en ganska betryggande ledning.

– Vi började bra och fick träff både framåt och bakåt som vi ville, det måste man vara nöjd med en premiärdag, säger Mikael Franzén efter matchen.

Ledningen AHK skaffade sig höll man till paus, 16–12, och en bra bit in i andra halvlek då man som mest ledde med sju mål, men sedan fick Guif stopp på hemmalget.

– Det var inte särskilt bra under en period där, men samtidigt tycker jag inte att det var så dåligt som det kan verka, vi spelade oss till mängder av bra lägen men Herdeiro Lucau storspelade verkligen i Guifmålet. Samtidigt måste vi vara lite skarpare i vissa lägen.

Gästerna höll AHK mållösa mellan minut 38 och 49 och passade själva på att under denna period sätta fem bollar bakom Rickard Frisk i AHK-målet. När Pontus Johansson satte 22–19 för sitt AHK kom återigen ett litet ryck upp till fyra bollars ledning med mindre än åtta minuter kvar. Guif vägrade dock att ge sig och kröp allt närmare, och med knappt en och en halv minut kvar hade sörmlänningarna bollen i anfall och möjlighet att kvittera till 25–25, en möjlighet man inte tog då en olycklig Robin Andersson Dickfors passade bollen ut över sidlinjen.

AHK spelade kyligt i sitt sista anfall och bjöds på ett läge på högersex när Guif valde att släppa det för att få möjlighet att erövra bollen genom en räddning, men den chansen fick man aldrig. På högersex fanns nyförvärvet Samuel Lindberg som där och då tog sitt allra första avslut i högsta serien, och han gjorde det på bästa sätta genom att lobba bollen in över Herdeiro Lucau fram till slutresultatet 26–24. Snacka om debut!

– Jättekul att Samuel fick avgöra, det krävs mod i sådana lägen och det visade han fint prov på idag.

Även de två övriga nyförvärven visade vilja matchen igenom. Nämnde Magnus Persson har många gånger visat vad han kan, men Anders Alfredsson, ny från Kroppskultur i division 1 har inte spelat på den här nivån tidigare.

– Anders visade ett härligt go och vågade matchen igenom, han gjorde bland annat ett mycket viktigt mål på slutet, avslutar Fraznén.

Hos gästerna handlade mycket om Mathias Tholin som var bra matchen igenom precis som Emil Andersson. Inhoppande målvakten Herdeiro Lucau var lysande under Guifs upphämtning och landade till slut på fina 50 i räddningsprocent.


Alingsås HK–Eskilstuna Guif 26–24 (16–12)

AHK: Magnus Persson 5 (3), Jesper Konradsson 4, Max Darj 3, Pontus Johansson 3, Marcus Enström 2, Oscar Bergendahl 2, Anders Alfredsson 2, Rickard Frisk, Emil Frend Öfors, Johan Nilsson, Tobias Sandberg, Samuel Lindberg.

GUI: Mathias Tholin 7, Emil Andersson 5, Emil Hansson 4, Markus Sjöbrink 3, Simon Sonesten 2, Robin Andersson Dickfors, Marcus Pedersen, Fredrik Gustavsson (1).

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 17/40=42% + 1/2 7m.
* GUI: Herdeiro Lucau 15/30=50% + 0/2 7m, Adam Krantz 3/11=27% + 0/1 7m.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Jesper Konradsson.
* GUI: Herdeiro Lucau.

Straffar:
* AHK: 3/3.
* GUI: 1/2.

Utvisningar:
* AHK: 7x2 min.
* GUI: 5x2 min.

Domare: Johan Gomér & Martin Gomér.

Publik: 1 430
Skrivet av Martin Johansson   
2016-09-14 22:10