Vy_ver_staden

Cupspel i Makedonien

Under vecka 33 var elitlaget på kombinerat träningsläger & cup. Lagets tränare Mikael Franzén berättar i ord och bilder om veckan som gick.

Vi fick möjligheten att som första Svenska lag att deltaga i Struga Handball tournament som spelades för 44:e gången nere i sydvästra Makedonien i semesterorten Struga. Turneringen har spelats utomhus under alla år och så även i år med läktare tight inpå. Det var en kul upplevelse med strålkastarljus och lite bris i håret samtidigt som det var perfekt handbollsunderlag.

Laget_utomhusplan

Makedonien har verkligen ett stort handbollsintresse vilket märktes på Arenan och på stan. Den största nationalidolen är FC Barcelonas – Kiril Lazarov, en gudomlig högernia för er som eventuellt inte hört talas om honom. Vi deltog i en turnering med Chartres (Frankrike) som storsatsar för att ta sig upp i högsta ligan, Steua Bukarest (Rumänien) som fightas för att ta sig till toppen igen, HC Metallurg (Makedonien) med Cervar vid rodret och med väntande CL kval, HC Pellister (Makedonien) det mest klassiska och historiskt bästa Makedonska laget samt Euro Farm (Makedonien) som är en hårt satsande nykomling i Makedonien.

Förutom matcher så har vi tränat riktigt bra och haft många givande möten och sittningar.
Nedan kanske inte är så talande för träningsintensiteten, men den kunde utföras överallt och när som helst.

Kantskort_Tellan_p_Frisk_miniml        Frisk_framfr_miniml
Tellan & Frisk tränar på sitt lilla sätt...

Givetvis har vi hunnit med lite kultur och andra aktiviteter för att stärka gruppen. Vi har bland annat badat i floden som rinner genom Struga och som är rejält strömt då den ligger någon meter lägre än sjön Orhid.

Bad_i_n

Slutställning Struga Handball Tournament
Chartres (vinnare efter straffar)
HC Metallurg
Alingsås HK
Steua Bukarest
Euro Farm
HC Pellister

Första gruppspelsmatchen Alingsås HK – Chartres 24–24 (13–11)
Vi gjorde en ganska bra insats och hade ledningen större delen av matchen. Magnus visade att han vill vara med på allvar i vårt spel och fick även skjuta 3 straffar. Vi spelade ett bra försvarsspel och tappade tyvärr en 4 målsledning till oavgjort vilket gjorde att vi senare i turneringen missade finalen på målskillnad.

Målgörare:
Magnus Persson 7, Marcus Enström 5, Emil Frend Öfors 5, Daniel Tellander 2, Max Darj 2, Jesper Konradsson, Fredrik Teern, Oscar Bergendahl.

Målvakt: Rickard Frisk 10/34=29%.

Andra gruppspelsmatchen Alingsås HK – HC Pellister 26-23 (13-11)
En inte lika bra insats som mot Chartres, men en bra seger där vi snabbt ryckte till oss en ledning som Pellister hämtade igen några gånger, men slutligen stod vi som segrare med 3 mål vilket var bra. Alfredsson fick mycket speltid och visade att han har tagit stora kliv på försäsongen. Johan tog stort ansvar i matchen i frånvaro av Magnus och Måns på högernio. Segern innebar match om tredje pris i turneringen.

Målgörare:
Johan Nilsson 8 (1), Daniel Tellander 5 (2), Max Darj 3, Anders Alfredsson 2, Fredrik Teern 2, Oscar Bergendahl 2, Jesper Konradsson 2 (1), Samuel Lindberg 1, Marcus Enström 1.

Målvakt: Erik Pettersson 11/34=32%

Match om tredje pris Alingsås HK – Steua Bukarest 30-26 (15-10)
Vår bästa match och insats under veckan. Vi spelade som ett lag och fick till en bra träff bakåt tillsammans med en mycket bra Rickard Frisk. Vi ryckte direkt med bra kontringsspel och vann stabilt och tryggt mot Rumänska armélaget.

Målgörare:
Marcus Enström 8, Daniel Tellander 7, Jesper Konradsson 4, Andreas Flodman 3 (3), Fredrik Teern 3, Anders Alfredsson 2, Johan Nilsson 2, Rickard Frisk 1.

Målvakt: Rickard Frisk 21/47=47%

Skrivet av Maria Sundén   
2016-08-24 08:43