Bra lottning i EHF-cupen

Alingsås reser till Island eller Grekland för spel i EHF-cupens andra omgång. Det stod klart i dag när de Europeiska klubbturneringarna EHF-cupen och Challenge Cup lottades i Wien.

Precis som förra säsongen slipper Alingsås spela i den första rundan av EHF-cupen. Sveriges enda lag i turneringen går in i turneringen i den andra omgången och möter där vinnaren i mötet mellan Haukar från Islands och grekiska Diomidis Argous.

- Vi ska självklart ha respekt för både Haukar och Argous men sportsligt sett så är vi nöjda med lottningen. AHK satsar hårt på Europa och vi kommer att förbereda oss på allra bästa sätt, säger Alingsås Team Manager Per Johansson om lottningen, och berättar vidare.

- I mitten av Augusti reser truppen till Struga i Makedonien för att möta internationellt motstånd, som ett led i förberedelserna.

Vilket lag Alingsås får möta avgörs i september. Alingsås inleder sedan på bortaplan 8-9 oktober och spelar hemma 15 eller 16 oktober. Vid seger i dubbelmötet väntar ytterligare ett dubbelmöte för att kvalificeras för en av de fyra grupperna i EHF-cupen.

Skrivet av Martin Larsen   
2016-07-19 12:58