silver_hemsida

IFK Kristianstad värdig mästare

Det var upplagt för fest när Alingsås HK och IFK Kristianstad idag möttes i en repris på förra säsongens SM-final. Så mycket till fest blev till tyvärr inte för AHK och tillresta supportrar, därtill var Krisianstad denna varma försommardag alldeles för bra. Skåningarna segersiffror skrevs till 27–18 efter hela 18–6 i paus.

Det var över nästan innan det började, sådan var känslan på läktaren bara tio minuter in matchen. IFK Kristianstad gjorde matchens första mål men AHK kvitterade omgående genom Oscar Bergendahl, men sedan rasade det. 6–2 efter efter tio mintuer, 11–4 efter 20 och 18–6 i paus talar sitt tydliga språk.

IFK Kristianstad gjorde det mesta rätt, man tvingade Alingsås till mängder av svåra avslut i den första halvleken, skott som ofta inte nådde fram till mål, och nådde de fram, ja då stod Nebojsa Simic allt som oftast i vägen.

AHK-målvakterna, Mikael Aggefors och Rickard Frisk, fick i sin tur inte tag i bollarna. Nu ska dessa båda herrar kanske inte lastas alltför hårt för detta, IFK kom nämligen till många rena lägen halvleken igeonom.

I den andra halvleken gav Alingsås trots allt sig själva en liten chans. Man inledde betydligt bättre bakåt och kontringarna kom som ett brev på posten. Fem förstafasmål på åtta minuter, fyra signerade Andreas Flodman och en Daniel Tellander gjorde att AHK närmade sig ordentligt i målprotokollet, till och med så mycket att Ola Lindgren efter sju minuter begärde time out.

Även om AHK närmade sig rejält så var det så klart aldrig nära att man skulle komma ikapp, som närmast var man sju mål ifrån (14–21 och 17–24), men sedan ryckte Kristianstad igen och slutresultatet skrevs till 27–18.

Det är bara för oss att konstatera att IFK Kristianstad denna dag, och säsong, var alldeles för bra för att kunna rubbas i kampen om SM-guldet. Vi lyfter på hatten och gratulerer IFK till sitt andra raka SM-guld.


IFK Kristianstad–Alingsås HK 27–18 (18–6)

IFK: Iman Jamali 8, Fredric Pettersson 5, Andreas Cederholm 4, Olafur Gudmundsson 3, Kristian Björnsen 2, Jerry Tollbring 2, Albin Lagergren, Christian O’Sullivan, Anton Lindskog.

AHK: Andreas Flodman 5, Emil Frend Öfors 3, Johan Nilsson 3, Pontus Johansson 2, Marcus Enström, Daniel Tellander, Felix Claar, Jesper Konradsson, Oscar Bergendahl.

Målvakter:
* IFK: Nebojsa Simic 19/37=51% + 1/1 7m.
* AHK: Mikael Aggefors 8/24=33% + 0/1 7m, Rickard Frisk 2/12=17%.

Straffar:
* IFK: 1/1.
* AHK: 1/1.

Utvisningar:

* IFK: 4x2 min.
* AHK: 5x2 min.

Pris till bästa spelare:
* IFK: Nebojsa Simic.
* AHK: Andreas Flodman.

Domare: Patrick Håkansson & Maths Nilsson.

Delegater: Lars Berndtsson & Peter Olsson.

Publik: 11 579.
Skrivet av Martin Johansson   
2016-05-22 19:01