aa_ny_160518

Anders Alfredsson klar för Alingsås HK

Med sina 126 mål i division 1 södra var Anders Alfredsson, 20 år, en stark bidragande orsak till att hans moderklubb GF Kroppskultur tog sig hela vägen fram till ett överraskande allsvenskt kval under säsongen. Nu har den talangfulla vänsternian skrivit på ett 2-års kontrakt för Alingsås HK.

Anders har spelat i sin moderklubb GF Kroppskultur sedan bollskolan och slog sig snabbt in i A-laget. Som 17-åring gjorde han sin första säsong i division 1 och levererade då över 80 mål. Han har också figurerat på träningsdagar med juniorlandslaget, men ännu inte fått debutera i den blågula tröjan.

Med sina 202 cm har Anders en fin räckvidd och han är en spännande spelare som kan kategoriseras som en skytt med stor utvecklingspotential att göra mål en bit utanför niometerslinjen.

– Jag har fått väldigt goda intryck av föreningen och ser detta som en stor möjlighet att utvecklas till en bättre handbollsspelare. Jag har bara hört gott om Alingsås HK och vet att de bästa förutsättningarna för utveckling finns här. Ser väldigt mycket fram emot att få bli en del av Alingsås HK, säger Anders Alfredsson.

– Anders är en seriöst satsande kille som nu vill pröva sina vingar högre upp i seriesystemet. Han har ett riktigt bra skott som vi tror att vi kan utveckla vidare över tid i AHK. En spännande typ av spelare som vi saknar och vi är övertygade om att Anders kan växa in i elitseriekostymen på sikt, säger Team Manager Per Johansson.

– En spelare som är född 96 med stor potential som får chansen att utvecklas hos oss till en elitspelare. Anders har gjort ett bra intryck på oss och har redan många saker på plats handbollsmässigt och är en spelare vi vill investera i för framtiden, säger chefstränare Mikael Franzén.

Fakta: Anders Alfredsson
Född: 9 februari 1996
Längd: 202 cm.
Position: Vänsternio
Moderklubb: GF Kroppskultur 
Skrivet av Martin Johansson   
2016-05-18 11:00