mp

Magnus Persson klar för Alingsås HK

2013 sköt Magnus Persson HK Drott till ett sensationellt SM-guld. Året efter vann han gruppspelets skytteliga i Champions League. Efter två år i tyska Bundesliga med VfL Gummersbach väljer Magnus att göra en nysatsning i den svenska elitserien och vi är mycket glada över att Magnus väljer att förgylla en av AHK:s blåa tröjor under de nästkommande två åren.

AHK har under hela våren letat efter en spelartyp som kan tillföra laget både erfarenhet och spetskompetens in i framtiden. I Halmstadsfostrade Magnus Persson, 25 år, tror vi oss ha funnit ett ungdomligt men väldigt erfaret guldkorn.

Magnus spelade alla sina ungdomsår i HK Drott och tog sig själv och föreningen via SM-guld 2013 hela vägen in i Champions Leagues finrum där han vann skytteligan i gruppspelet. Efter sin fina säsong i Champions League värvades Magnus till anrika tyska klubben VfL Gummersbach där han spelat de två senaste säsongerna.

Magnus, som spelat i både junior- och ungdomslandslaget, debuterade i A-landslaget i början av 2013 och fanns med både i EM-truppen 2014 och VM-truppen 2015 och ansluter till AHK i början av juli.

– Jag har fått ett stort förtroende för klubbens organisation och ledare och Alingsås var tidiga med att visa ett riktigt intresse. Känner och tror att jag kan utvecklas vidare i Alingsås med en hel del speltid och jag hoppas på att kunna bidra till fortsatta fram- gångar för klubben. Jag ser verkligen fram emot komma till Alingsås nästa säsong och önskar laget ett stort lycka till i SM-finalen, säger Magnus Persson.

– Efter ett gediget scoutande så är vi otroligt glada över att presentera en sådan internationellt erfaren spelare som Magnus Persson. Magnus tempostarka och kompromisslösa halvdistansspel kryddat med ett starkt skytte kommer att lyfta AHK:s spel in i framtiden, säger Team Manager Per Johansson.

– En mycket bra handbollsspelare vänder hem från Tyskland och till Alingsås HK. Magnus har en spelstil som kommer passa AHK som hand i handske. Spelskicklig och uppoffrande anfallsspel med ett bra skott. En bra ödmjuk kille med ambitioner och erfarenhet. En perfekt kombination för att bli en viktig del i laget och att leda AHK framåt, säger chefstränare Mikael Franzén.
Skrivet av Martin Johansson   
2016-05-16 17:10