Samuel_Lindberg

Talangfull kantspelare klar för Alingsås HK

Vänsterhänte kantspelaren Samuel Lindberg 18 år är klar för AHK. Samuel som är fostrad i IK Sävehof ansluter till AHK nästa säsong och kontraktet löper till 2018.

För någon vecka sedan vann Samuel JSM-guld med IK Sävehof där hans nuvarande klubb slog AHK i finalen. Nu väljer alltså Samuel att byta förening och det är vi väldigt glada över.
Samuel var med i den första landslagstrupp som förbundskaptenen, för juniorlandslaget födda 98/99, Jerry Hallbäck tog ut i början av 2016 och anses vara en av de största kanttalangerna i sin åldersgrupp.

Samuel är en snabb och teknisk spelare som vi tror kommer att passa mycket bra in AHK:s snabba och kreativa handboll. Samuel får i Marcus Enström och Andreas Flodman två fina läromästare att inledningsvis se och lära av.

Samuel Lindberg om varför valet föll på Alingsås HK:

- Har fått ett bra intryck av föreningen med en bra organisation och en tydlig bild av vad man vill. Jag gillar Alingsås sätt att spela med snabba omställningar där målvakterna alltid letar kontringslägen. Det kommer att passa min spelstil bra, säger Samuel Lindberg.

Klubbchef och huvudtränaren kommenterar:

- En spännande spelare med stor potential. Samuel kommer att passa in perfekt i vårt sätt att spela, säger Christer Mårtensson.

- Ett starkt kontringslag behöver bra och snabba kantspelare och Samuel är en spännande kantspelare inför framtiden, säger Mikael Franzén.

Skrivet av Maria Sundén   
2016-05-02 16:28