Oskar Hedvall lämnar Alingsås HK

Efter säsongen lämnar linjespelaren Oskar Hedvall Alingsås HK. Ny klubbadress blir Skånela IF från Märsta.

AHK och Oskar har bestämt sig för att gå skilda vägar och nu lämnar Oskar för spel i allsvenska Skånela IF som kom på femte plats i landets näst högsta serie förra säsongen.

Via juniorlag och spel i HP Alingsås spelade Oskar till sig ett A-lagskontrakt inför säsongen 2015/2016. Oskar var under året med och spelade kvar HP Alingsås i division 1 och har de senaste matcherna varit uttagen i elitlaget.

Linjekämpen Oskar är född 1996 och värvades från KFUM Ulricehamn 2012 och har genomgått utbildning på NIU-gymnasiet i Alingsås.

– AHK är en förening som alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta. Det har varit fyra fantastiska år, där jag utvecklats mycket både på och utanför planen.Jag vill rikta ett stort tack till AHK och alla som är involverade i klubben för mina år här och allt stöd jag har fått. Nu blir det i stället nya utmaningar att ta sig ani Skånela, där jag hoppas och tror att jag kommer fortsätta att utvecklas, säger Oskar Hedvall.

- Vi tackar Oskar för fina år i AHK och önskar honom all lycka i framtiden med sitt handbollande, säger Team Manager Per Johansson.

- Oskar väljer att gå till Skånela, en klubb där han får chansen till speltid och utveckling. Hedvall har kämpat på bra i A-truppen i två år men har haft tuff konkurrens i Max Darj och Oscar Bergendahl och han har inte fått den speltiden som en ung spelare behöver för att utvecklas. Vi önskar Oskar lycka till i framtiden, säger huvudtränaren Mikael Franzén.
Skrivet av Alingsås HK   
2016-04-29 12:00