aggefors_aalborg

Mikael Aggefors lämnar Alingsås HK

Klubbens målvaktsgigant Mikael Aggefors lämnar AHK för spel i danska Aalborg Håndbold till säsongen 2017-2018.Mikael väljer att utnyttja den proffsklausul som han har inskriven i sitt kontrakt och lämnar efter säsongen AHK och den svenska elitserien för spel i Danmark.2009 värvades Mikael från IFK Tumba och han blev snabbt en publikfavorit i Nolhaga och sedan i Estrad med bland annat sina precisa utkast som firat stora triumfer runt om i Sverige och som gång efter gång satt motståndarna i skräck. Mikael har varje säsong sedan han kom till AHK legat i toppen bland målvakterna sett till räddningsprocent.

AHK tackar Mikael för oförglömliga ögonblick på handbollsplanen där topparna såklart är två raka SM-finaler och önskar honom lycka till i framtiden. Vi hoppas att med Mikaels hjälp få uppleva ännu en SM-final innan det är dags för nya utmaningar på andra sidan sundet.

- Jag vill tacka för dessa sju år i Alingsås HK. Jag har haft det fantastiskt bra både på och utanför planen. Allt från lag- och arbetskamrater till lunchvänner har gjort min tid i Alingsås oförglömlig. Lägg där till fru och barn så förstår de flesta vad Alingsås har betytt för mig. Jag önskar samtliga all lycka i framtiden, säger Mikael Aggefors.

- En ikon lämnar oss efter säsongen. Han har blivit en symbol för vårt snabba kontrings- spel och med en fantastisk räddningsprocent har han genererat många applåder. Efter några år med flertalet anbud har beslutet tagits för en klubb som känns rätt och vi vill inte stå i vägen för honom. Jag önskar "Agge" ett stort lycka till och ser fram emot att ha honom i vårt lag resten av slutspelet, säger huvudtränare Mikael Franzén.

- Mikael har varit en förgrundsfigur i AHK under många år och hans vinnarskalle har hjälpt föreningen till många fina resultat. Vi tackar Mikael för dessa år och hoppas att han ’räddar’ oss till ytterligare en SM-final innan han lämnar för den danska ligan, säger Team Manager Per Johansson.


#16 Mikael Aggefors
* Årets målvakt i elitserien 10/11, 12/13, 13/14
* Alingsås bästa idrottare (AT-plaketten) 2013
* Landskamper: 5A, 2J
* 209 elitsermatcher för AHK, 45 slutspelsmatcher, 20 CL-matcher, 6 EHF Cup-matcher.
* Räddningsprocent 2009–2016: 41 (2863/6953)
* 242 assist (snitt 35 per säsong)
* 4 mål
* SM-guld 14/15

Skrivet av Alingsås HK   
2016-04-29 12:01