pettersson_erik_nyttkontrakt160429


Erik Pettersson förlänger med Alingsås HK

Vår talangfulle junior Erik Pettersson har bestämt sig för att fortsätta sin karriär i AHK. Erik som blir senior nästa säsong kommer att bilda målvaktspar med Rickard Frisk.

Erik värvades 2013 från Örebro SK i samband med att han började i gymnasiet. Han har under några år stått i skuggan av det etablerade målvaktsparet Mikael Aggefors och Rickard Frisk men när Erik väl fått chansen i elitlaget har han gjort det väldigt bra.

– Jag är väldigt glad över att förlänga med AHK. Valet var för mig enkelt då det handlar om en av Sveriges bästa klubbar och ett härligt lag i övrigt, säger Erik Pettersson.

Förra helgen slog sig AHK:s juniorer hela vägen fram till final i Junior-SM och en stark bidragande orsak till den framgången var Eriks storspel mellan stolparna. Erik har även under de senaste åren varit en stabil målvakt i HP Alingsås som i år klarade sig kvar i Division 1.

– Erik känns som ett mycket naturligt val nu när Mikael Aggefors lämnar. Rickard Frisk blir uttalad förstemålvakt och vi känner att Erik är mogen att kliva fram som andremål- vakt och att han på sikt skall kunna konkurrera fullt ut med Frisk. Dessutom har mål- vakten Almin Brdar född 1998 bestämt sig för att stanna i AHK ytterligare 1 år.

Vi har en ung och spännande målvaktsbesättning med stor potential, säger Team Manager Per Johansson.

– Erik har haft den tuffa rollen att fightas med Mikael Aggefors och Rickard Frisk under två säsonger. Men han var med i laget under hela hösten då Aggefors var skadad och gjorde fina insatser. Han är en talang i målet som gillar att träna och vi hoppas att han kommer växa fram till en ny bra AHK målvakt med mer ansvar som nästa säsong innebär, säger chefstränaren Mikael Franzén.


#12 Erik Pettersson
Född 970527
Längd/Vikt 190 cm/85 kg
Moderklubb Örebro SK
Landskamper 16 J
Skrivet av Alingsås HK   
2016-04-29 12:00