Jesper_Christer_ett_r_till_16_17

Jesper Konradsson stannar i Alingsås HK

Svenska landslaget är klart för OS i Rio 2016 och i laget fanns i helgen vår kulturbärare till spelgeni Jesper Konradsson som nu är klar för spel i AHK säsongen 2016/2017.

Alingsås HK är otroligt stolta över att Jesper väljer att fortsätta sin karriär i AHK. Jesper har under våren varit ett jagat villebråd för proffsklubbarna runt om i Europa, men har efter en tids funderande valt att fortsätta som spelförare och dirigent i vårt kära Elitlag.

- Vi är otroligt glada för att Jesper fortsätter i AHK. Det är en kraftig markering till att vi fortsätter att befästa vår ställning som ett av Sveriges bästa lag och att vi nu accentuerar vår satsning på att etablera oss i Europa, säger Team Manager Per Johansson.

Jesper värvades för 5 år sedan från Kärra HF som 16-åring och har bidragit enormt mycket för utvecklingen i AHK med bland annat två raka SM-Finaler. Han har även varit en härförare i resan från Nolhaga och in i Estrad.

-Det känns grymt inspirerande att fortsätta i AHK. Jag känner en stark hunger efter att hjälpa klubben och vår hängivna publik till fler titlar i framtiden. För mig personligen var det extra häftigt att påskriften skedde 10 min efter att landslaget kvalificerat sig till OS inför min familj och en massa underbara AHK-supporters, säger Jesper Konradsson.

Jesper har också fått ett individuellt och internationellt kvitto på sin utveckling då han spelade som ensam mittnia under EM 2016 och att han nu i helgen var med i det svenska landslag som kvalificerade sig till sommarens OS i Rio.

- Jesper Konradsson har haft många anbud, men har valt med omsorg. Han har tagit en hel del tuffa beslut, men vill inte komma utomlands till vilket pris som helst. Det är en egenskap som uppskattas och det ger oss chansen att få behålla en mycket ambitiös spelare i truppen ännu en säsong. Nu skall vi tillsammans utvecklas ytterligare ett år och vi är glada att behålla en mycket duktig spelare i Alingsås HK, säger huvudtränare Mikael Franzén

Direkt efter slutsignalen i den oerhört nervkittlande OS-kvalmatchen meddelade Jesper en mycket glädjande nyhet att han skrivit på för ytterligare ett år i AHKs färger.

» Filmsekvens från kontraktskrivning

Skrivet av Maria Sundén   
2016-04-10 18:58