Olle_EkFoto: Tommy Holl

Olle Ek lämnar Alingsås HK

Målsprutan och energiknippet Olle Ek lämnar AHK efter säsongen för spel i IF Hallby HK. Hallby kommer från Jönköping och är nykomlingar i Allsvenskan efter att denna säsong vunnit Division 1 Södra.

19-årige Olle Ek värvades till AHK i samband med att han började på Katrinelundsgymnasiet i Göteborg för tre år sedan, men lämnar nu AHK för spel i Allsvenska Hallby. Olle blev erbjuden ett A-lagskontrakt i våras och över nästa säsong men valde att tacka nej till detta.

Olle har under säsongerna i AHK gjort stora avtryck med sitt uppoffrande och energirika spel. Dessutom har han öst in mål både i de ungdomslag han figurerat i och i division 1 med spel i HP Alingsås där han tillhört en av seriens absolut bästa spelare.

Olle kommer ursprungligen från Jönköping men flyttade som tioåring till Växjö. Både pappa Peter och farfar Lars-Göran har spelat A-lagshandboll i Hallby och nu är det dags för Olle att ta arvet vidare i Jönköpingsklubben.

Alingsås HK tackar och bugar för Olles insatser och vi hoppas att han får kröna sin
AHK-period med ett lyckat JSM-slutspel och att han skjuter HP Alingsås kvar i division 1 och han under slutspelet kan spela en jokerroll i klubbens jakt på ytterligare en SM-Final.

Team Manager, Per Johansson:
- Vi ville gärna haft Olle kvar i klubben, men har respekt för hans beslut. Olle stod länge i valet och kvalet om han skulle vara kvar eller inte. Nu föll valet på att byta förening och vi önskar Olle all lycka i sin framtida handbollskarriär.

Huvudtränare, Mikael Franzén:
- Olle är en riktig krigare som verkligen har stått upp för klubbens kärnvärden. Det är tråkigt att en sådan talangfull tonåring som Olle väljer att lämna AHK. Hallby kommer att få stor nytta av hans fina handbollsegenskaper.

Skrivet av Alingsås HK   
2016-04-05 15:43