sandberg_dennis_slutar

Dennis Sandberg lämnar Alingsås HK

Efter fyra framgångsrika säsonger som assisterande tränare i Alingsås HK tackar Dennis Sandberg nu för sig.

– Resan från Nolhaga till Estrad via två SM-finaler och spel i Champions League har varit en fantastisk upplevelse som verkligen berikat mitt liv, säger Dennis.

Sommaren 2012 kom Dennis Sandberg till Alingsås HK som ett komplement till Mikael Franzén. Resten av historien är en framgångssaga i klubbens bästa period någonsin vad gäller resultat. Under fyra säsonger har Dennis varit assisterande tränare i klubben med ett mycket stort ansvar för alla delar i lagets fantastiska utveckling. Dennis har nu bestämt sig för att lämna Alingsås HK efter denna säsong för att söka nya utmaningar.

Dennis var med och förde klubben till två raka SM-finaler där höjdpunkten är SM-guldet våren 2014. Guldet innebar att Alingsås HK tog steget ut till den finaste av alla cuper, nämligen Champions League under säsongen 2014/2015.

Svenska Handbollförbundet har också fått upp ögonen för Dennis fina arbete och utveckling av unga spelare och sedan i höstas jobbar han som förbundskapten för det kommande juniorlandslaget på pojksidan födda 2000 och senare.

Tillsammans med sin tränarkollega Mikael Franzén är Dennis Sandberg den mest meriterade tränaren i klubbens historia. Den dynamiska duon har utvecklat elitlaget till höjder som få trodde var möjligt. I detta arbete har Dennis kompetens i många fall varit direkt avgörande för utvecklingen.

Dennis Sandberg:
- Resan från Nolhaga till Estrad via två SM-finaler och spel i Champions League har varit en fantastisk upplevelse som verkligen berikat mitt liv. Jag går nu vidare mot nya utmaningar i livet och kommer för alltid att bära med mig dessa fyra år i Alingsås HK som något mycket positivt. Vill också passa på att tacka våra supporters, spelare och ledare i klubben som gjort denna resa möjlig.

Per Johansson:
- Jag har under de senaste säsongerna följt Sveriges bästa tränarduo på nära håll och har imponerats av deras förmåga att komplettera och kompromissa med varandra trots att de i grund och botten är relativt olika som personer. Dennis och Micke har varit det perfekta paret att leda AHK och deras framgångar talar sitt eget språk. Nu är det slut på den eran och AHK står inför en grannlaga utmaning att ersätta Dennis Sandberg med en kraft som kan vara med och ta AHK in i framtiden.

Mikael Franzén:
- Efter fyra år så blir det tyvärr så att jag och Dennis inte skall vara en duo nästa säsong. Dennis har stor erfarenhet och har betytt mycket för min utveckling och vi har kompletterat varandra bra. Jag kommer givetvis att sakna honom som person samt kollega. Nu har vi några intensiva månader kvar tillsammans och givetvis så vill vi båda ha ett gott avslut.

Alingsås HK lyfter på hatten för Dennis ovärderliga insatser i klubben och tackar Dennis för dessa fyra år och önskar honom all lycka i framtiden. 
Skrivet av Martin Johansson   
2016-03-04 19:00