fredrik_teern_yif_160302
Tungt. Fredrik Teern och övriga AHK-are har upplevt roligare kvällar.            Foto: Tommy Holl.

Nattsvart kväll på jobbet

Alingsås HK stod helt utan chans då Ystads IF idag gästade Estrad. Anförda av ytterniorna Lukas Nilsson och Kim Andersson samt målvakten Anders Persson vann gästerna lika rättvist som solklart med 27–19.

– Det här var något av det värsta jag upplevt som tränare i AHK, säger Mikael Franzén efter matchen.

Dagens match liknade i mångt och mycket den som spelades mellan i Estrad förra säsongen. Ystads IF var klart bättre och hade en storspelande målvakt i Anders Persson. 22–27 då blev 19–27 nu.

Första halvlek var målmässigt jämn och AHK-tränaren Mikael Franzén var relativt nöjd med det hans lag presterade innan paus.

– Tycker att vi gör en ganska bra första halvlek. Bakåt varierade vi system för att rycka sönder Ystads spel och det tycker jag vi gjorde helt ok. I offensiven kom vi till lägen men det räcker ju inte för att noteras för mål, bollen ska förbi målvakten också.

Målvakten ja, Anders Persson. 55% före paus och 53 totalt är starka papper. Persson var en högst bidragande orskak till gästernas ledning, 12–10, i paus.

Tvåmålsunderläge i halvtid kändes inte alls omöjligt inför den andra, men allt hopp om poäng försvann ganska tidigt.

– Vi brände ett helt gäng frilägen tidigt i andra och då kontrade Ystad på oss och då då gick nacksenan.

Faktum är att gästerna rusade ifrån till hela 23–12 (!) innan AHK mot slutet fick putsa siffrorna lite. Slutresultat 19–27.

– Tror vi mäktade med två mål första 18 mintuerna i andra och då är det så klart omöjligt att vinna. All heder till Ystad, det var inget snack om det och de är väl värda de två poängen, men vi måste kunna göra det bättre.

Ljus i mörkret var målvakterna Mikael Aggefors och Rickard Frisk som båda landade runt 40%. Även Felix Claar förtjänar ett omnämnade, under stunder bar han stora delar av AHK:s spel på sina axlar.

– Skulle vilja påstå att det här var något av det värsta jag upplevt som tränare för Alingsås HK, nu måste vi lyfta oss, avslutar Franzén.Alingsås HK–Ystads IF 19–27 (10–12)

AHK: Felix Claar 5, Johan Nilsson 5, Daniel Tellander 2, Pontus Johansson 2, Måns Gerdtsson 2, Jesper Konradsson, Emil Frend Öfors, Andreas Flodman (1).

YIF: Lukas Nilsson 9 (4), Kim Andersson 7, Martin Bager 2, Oscar Zareba 2, Anton Hallbäck 2, Linus Andersson, Hampus Andersson, Lukas Sandell, Axel Eriksson, Philip Nilsson.

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 12/30=40% + 0/3 7m, Rickard Frisk 3/8=37% + 0/1 7m.
* YIF: Anders Persson 21/39=53% + 0/1 7m.

Straffar:
* AHK: 1/1.
* YIF: 4/4.

Utvisningar:
* AHK: 2x2 min.
* YIF: 4x2 min.

Domare: Patrick Håkansson & Maths Nilsson.

Publik: 1 728.
Skrivet av Martin Johansson   
2016-03-02 21:20