mans_gerdtsson_savehof_151211
Måns Gerdtsson stod för en solid insats mot Eskilstuna Guif.                        Foto: Tommy Holl.

Delat pott mot Guif

Supportrar med hjärtat i respektive lag slets idag mellan hopp och förtvivlan då Alingsås HK på bortagolv tog sig an Eskilstuna Guif. När krutröken skingrats hade matchen slutat 23–23, efter 10–10 i paus, och det var på något sätt logiskt.

– Lite surt att vi tappar en poäng, men med tanke på underläget kanske man ska vara nöjd, säger Mikael Franzén.


Det svängde som sagt när Guif och Alingsås idag delade på poängen. Sett till matchutvecklingen är Guif säkert mest nöjda med den poäng de tog, samtidigt som de precis som AHK säkert känner att de mycket väl kunde ha vunnit.

Hemmalaget startade klart bäst och gick fram till 3–0 innan AHK:s Guifprodukt Andreas Flodman spräckte Adam Krantz nolla från strafflinjen.

– Vi började väldigt svagt idag och det dröjde drygt sju minuter innan vi gjorde mål. Framför allt kom vi inte riktigt underfund med deras 5-1-försvar i början, säger Mikael Franzén.

Av bara farten gjorde AHK ytterligare två mål i följd och tog sig på så sätt in i matchen på ett bra sätt. Fortsättningen av första halvlek var helt jämn och inget lag lyckades skaffa sig en tvåmålsledning förrän Pontus Johansson med knappt tre minuter kvar av halvleken satte AHK:s tionde mål fram till ledning 10–8. Hemmalaget skulle dock få sista ordet i första halvlek och kunde genom två mål signerade Emil Andersson och Robin Andersson spika pausresultatet till 10–10.

Andra halvlek startade ungefär som den första och 10 minuter in i den ledde Guif med 16–13, åtta minuter senare hade det vändt rejält. Fem raka AHK-mål gav ledning 18–16 med tolv minuter kvar av kampen.

– Det svängde fram och tillbaka och även om vi vände där kändes det inte säkert på något sätt.

Alingsås ledning pendlade mellan en och två bollar fram till den 57:e minuten då Emil Frend Öfors gjorde 23–21, men precis som i den första halvleken skulle det bli två Guifmål som avslutning, det sista som betydde 23–23, satte Daniel Pettersson från högerkanten med bara några få sekunder kvar att spel.

– Lite surt att vi tappar en poäng, men med tanke på underläget vi vände i andra halvlek kanske man ska vara nöjd ändå, det är kluvna känslor.

46 mål mellan Eskilstuna Guif och Alingsås HK är några färre än vi brukar få se, det berodde dock inte på dåligt anfallsspel enligt Franzén.

– Tycker att det var två lag som spelade fint försvarsspel och gjorde det svårt för motståndarna idag. Hos oss tycker jag det är många som gör det riktigt bra.

Framåt var det framför allt Felix Claar (än en gång) och Måns Gerdtsson som stod ut i dagens AHK. Noterbart är att kantavsluten lyste med sin frånvaro idag, AHK hade två från vänsterkanten och inte ett enda från högerkanten.

– Det blir lite så när de står och mer eller mindre punktar våra kanter, men det gav å andra sidan många bra lägen mellan ettan och tvåan som vi tog väl vara på, avslutar Franzén.


Eskilstuna Guif–Alingsås HK 23–23 (10–10)

GUI: Emil Andersson 5, Daniel Ekman 5, Helge Freiman 4, Mathias Tholin 3, Robin Andersson 3 (1), Daniel Pettersson 2, Jesper Lindgren.

AHK: Felix Claar 6, Andreas Flodman 5 (5), Måns Gerdtsson 4, Jesper Konradsson 3, Pontus Johansson 2, Oscar Bergendahl 2, Emil Frend Öfors.

Målvakter:
* GUI: Adam Krantz 8/26=30% + 1/4 7m, Herdeiro Lucau 0/2 7m.
* AHK: Rickard Frisk 11/33=33% + 1/2 7m.

Straffar:
* GUI: 1/3.
* AHK: 5/6.

Utvisningar:
* GUI: 5x2 min.
* AHK: 6x2 min.

Domare: Rickard Canbro & Markus Winberg.

Publik: 1 353.
Skrivet av Martin Johansson   
2016-02-27 20:58