flodman_andreas_hammarby_151222
Andreas Flodman gör ett av sina elva mål mot Hammarby.                           Foto: Tommy Holl.

AHK körde över Hammarby i Estrad

Det blev en klang- och jubelföreställning för alla som håller på Alingsås HK då Hammarby IF idag besökte Estrad Alingsås. 16–11 i paus blev till slut förkrossande 34–22.

– Vi var bra taktiskt, stod bra bakåt och vann alla närkamper, säger Mikael Franzén efter matchen.

Det brukar bli jämna matcher när AHK och Hammarby möts, så det blev det verkligen inte idag. AHK var bättre på alla moment i spelet och vann lika stort som rättvist.

Det började riktigt bra med hemmaögon sett - 3–0 efter sex minuter, 5–1 efter knappa tio och 7–2 efter 11.44 varpå gästerna begörde time out. Någon lycka med denna hade man inte direkt då AHK passade på att gå fram till 9–2 innan Hammarby återigen noterades i målprotokollet.

– Vi var bra taktiskt, stod bra bakåt och vann alla närkamper som vi pratat om innan. Ganska bra framåt också, får till bra spelföljd där vi hittar rätt lösningar, säger Mikael Franzén.

Efter AHK:s 9–2 fick Hammarby lite bättre ordning på sitt spel och närmade sig en del, som närmast var man fyra mål ifrån vid tre tillfällen under den första halvleken. AHK skulle dock få sista ordet i den första halvleken då Marcus Enström, från liten vinkel i spel fem mot sex, spikade pausresultatet 16–11.

Var det inte avgjort i paus så det definitivt färdigt tio minuter in på den andra akten då planens kung, Andreas Flodman, kontrade in 22–14. Flodmans facit denna afton blev elva mål på elva skott, varav två från sjumeterslinjen.

– Flodman var den spelare som stack ut idag, och han stack verkligen ut, berömmer tränare Franzén.

Åtta bollar upp efter 40 minuter blev till slut tolv bollar upp i en match hemmalaget Alingsås vann med hela 34–22. Notera gärna att AHK gick från fem mål upp i paus till seger med tolv, trots att man bara hade två räddningar på kontot i den andra halvleken. Det säger en del om försvarsspelet.

– Tycker ändå inte att det är någon riktig toppmatch bakåt, det finns mer att ta av. Vi missar en del på deras inlöpingar till exempel, men visst, vi var så klart bra i defensiven idag.

AHK:s revansch på sig sjävla var total efter den mindre goda insatsen mot HK Malmö i senaste omgången, en inställningsfråga om man får tro Franzén.

– Vi var laddade idag, det var stor skillnad på inställningen jämfört med matchen mot Malmö, och det är väl kanske lite synd att det är så men samtidigt går det inte att vara på topp jämt.

Detta var sista matchen före jul för AHK:s del, och nu får spelarna tre dagars ledighet.

– vi tar julledigt fram till annandagen, då tränar vi på förmiddagen och senare samma dag är det dags för en oerhört viktig match mot Aranäs. Jag hoppas killarna har det gott och firar jul ordentligt, avslutar Franzén innan han hugger in på lagets traditionsenliga julbord.


Alingsås HK–Hammarby IF 34–22 (16–11)

AHK: Andreas Flodman 11 (2), Felix Claar 5, Emil Frend Öfors 4, Marcus Enström 3, Max Darj 3, Johan Nilsson 3, Oscar Bergendahl 2, Jesper Konradsson, Fredrik Teern, Pontus Johansson.

HAM: Gunnar Pettersson 5, Josef Pujol 5 (1), Örn Bjarkason 3 (1), Alexander Morsten 2, Rasmus Andén 2, Petter Holmberg 2, Andreas Halvarsson, Viktor Bergklint, Hannes Nyström.

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 9/29=31% + 0/1 7m.
* HAM: Daniel Svensson 5/28=17% + 0/2 7m, Robin Hallberg 0/9=0%.

Straffar:
* AHK: 2/2.
* HAM: 1/1.

Utvisningar:
* AHK: 3x2 min.
* HAM: 6x2 min.

Domare: Patrick Håkansson & Maths Nilsson.

Publik: 1 674.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-12-22 20:36