frisk_drott_151215
Rickard Frisk briljerade i den första halvleken mot Drott.                                 Foto: Tommy Holl.

En bra halvlek räckte mot Drott

En bra halvlek och en dålig, så kan man sammanfatta AHK:s insats i dagens match mot HK Drott Halmstad. Den bra halvleken kom först och därför var ställningen i paus 16–7, siffror som til slut blev 28–22.

Serietvåan Alingsås mot jumbon Drott, det ska väl bara kunna sluta på ett sätt? Denna kväll var svaret i alla fall ja.

Inledningen var visserligen lite trevande, men på drygt fyra minuter gick AHK från 2–2 till 7–2 och i och med detta kändes matchen faktiskt avgjord då Drott inte kom någonstans mot ett välspelande AHK-försvar kryddat med en stabil Rickard Frisk i målet.

7–2 efter tio minuter blev till 10–5 efter tjugo och sedermera 16–7 i paus, inte minst tack vare nämnde Frisk som noterades för 69 i räddningsprocent under den första akten.

– Första halvlek tycker jag faktiskt var riktigt bra. Bra bakåt med fint tryck i kontringarna, inte mycket att klaga på, säger AHK-tränaren Mikael Franzén. 

Den fina spelet från den första halvleken tog AHK med sig in i den andra, i alla fall till en början. När Max Darj satte 20–9 fem minuter in på andra halvleken trodde nog de flesta på läktarna att siffrorna skulle dra iväg. Så blev det inte.

– Allt vi gjorde bra i första halvlek tappade vi i den andra. Vi spelade omständligt och individuellet istället för att ta hjälp av varandra, då blir det så här.

Även om spelet nu hackade så var det med ledningen från den första halvleken i ryggen så klart aldrig någon fara för segern, men dess sötma blev nog lite till beska för de inblandade efter den mindre goda insatsen i den andra halvleken.

Samtidigt ska sägas att Drott gjorde en betydligt bättre andra halvlek. Inhoppande målvakten Renny Svennberg stod för ett antal kvalificerade parader och landade på mycket fina 48 i räddningsprocent. Därtill fick man igång flera spelare offensivt, inte minst Anton Blickhammar som hade god utdelning i skyttet efter paus.

Nio måls ledning i paus blev till slut seger med sex bollar i form av 28–22, och ytterligare två säkra poäng på kontot var ett faktum.

Alingsås HK–HK Drott Halmstad 28–22 (16–7)

AHK: Andreas Flodman 7 (2), Max Darj 3, Emil Frend Öfors 3, Marcus Enström 2, Daniel Tellander 2, Felix Claar 2, Pontus Johansson 2, Måns Gerdtsson 2, Oscar Bergendahl 2, Jesper Konradsson, Johan Nilsson, Tobias Sandberg.

DRO: Albin Stenberg 5, Anton Blickhammar 5, Pontus Zetterman 5 (3), Jonathan Tygesen 2, Viktor Hallén 2, Jonathan Berg, Richard Lindström, Markus Sjöbrink.

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 17/36=47% + 0/2 7m, Mikael Aggefors 1/2 7m.
* DRO: Renny Svennberg 13/27=48%, Johan Larsson 6/18=33% + 0/2 7m.

Straffar:
* AHK: 2/2.
* DRO: 3/4.

Utvisningar:
* AHK: 1x2 min.
* Dro:  3x2 min.

Domare: NIclas Persson & Mikael Svensson.

Publik: 1 586.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-12-15 21:50