flodman_guif_151209
Andreas Flodman gjorde åtta mål mot moderklubben Guif.                              Foto: Tommy Holl

Sjätte raka segern mot Guif

Alingsås HK studsade på bästa sätt tillbaka efter förlusten borta mot Ystads IF då Eskilstuna Guif idag gästade Estrad. AHK ledde efter en jämn första halvlek med 13–10 för att sedan avgöra matchen direkt i den andra. Slutresultat skrevs till 30–22.

Varken Alingsås eller gästande Guif bjöd på någon vidare handboll i den första halvleken. Antalet mål var få men så var även målvaktsräddningarna, vilket visar på att avsluten antingen uteblev eller inte träffade målet.

– Vi verkade ofokuserade i starten och jag kan inte säga vad det beror på. Möjligen ville vi lite för mycket efter förlusten i Ystad, och gick på individuella prestationer istället för att använda laget, analyserar tränare Mikael Franzén.

Guif störde Alingsås fram till 8–8 efter sjutton minuter och förlitade sig mest på skott från distans mot ett Alingsåsförsvar som ändå stog bra. De skott som förvaltades från nio meter var välriktade och inget som Rickard Frisk i Alingsåsmålet kunde göra något åt. Frisk stannade på endast två räddningar i spelet i den första halvleken men hade å andra sidan lika många straffräddningar, då han hindrade både Emil Andersson och Mathias Tholin från sju meter. Kollegan i Guifmålet, Herdeiro Lucau byttes ut efter åtta minuter med två räddningar. Inbytte Adam Krantz räddade tre av skotten han fick mot sig under resten av första halvlek.

I Alingsås gick Jesper Konradsson i bräschen och svarade för fyra mål i den första halvleken, varav 9–8, 12–10 och 13–10 kom i slutet av halvleken då Alingsås började få grepp om matchen. 13–10 blev även pausresultatet.

– Konradsson gör sin bästa match på länge och en av de bästa för säsongen. Han har fokus även i första halvlek, medan övriga inte kom igång förrän i den andra, säger Franzén.

I den andra halvleken fanns den fokus och marginal i spelet som Alingsås saknade i första halvlek. Hemmalaget gjorde snabbt 4–1 fram till 17–11 och Guif kom sedan inte närmre än fem måls underläge. Gästerna hade svårt att hitta bra lägen mot ett starkt hemmaförsvar, där Oscar Bergendahl för dagen var generalen. Bergendahl gjorde även en bra insats framåt och fastställde med sitt fjärde mål slutresultatet till 30–22.

– Vi gör det bra bakåt och vet att försvaret fungerar riktigt bra på hemmaplan. I den andra halvleken kan vi även stjäla en del bollar och få lite enkla mål. Det är så vi ska spela, säger Bergendahl, som tagit ytterligare ett steg i sin utveckling under den här säsongen.

– Kul att det syns att det går bra, för det känns så. Jag fick en liten boost efter att jag fick klartecken att spela efter mitt hjärtproblem. Innan dess funderade jag en del på om jag skulle vara tvungen att sluta med handboll, och nu känner jag hur mycket spelet betyder för mig, säger Bergendahl.

Jesper Konradsson fick pris som bästa hemmaspelare och var ensam om budet i dag. Inte för att övriga spelare var dåliga, men för att "Konny" var riktigt bra. Även nämnda Bergendahl och Johan Nilsson ska nämnas. Nilsson såg tillsammans med treorna till att Viktor Östlund inte fick några större ytor, och vänsternian stannade på fyra mål. I Guif fanns istället den främste aktören i Helge Freiman som fick blomsterkvasten. Hedeiro Lucau, som var tillbaka i målet efter paus, gjorde en bra andra halva med åtta räddningar.


Alingsås HK–Eskilstuna Guif 30–22

AHK: Andreas Flodman 8 (3), Jesper Konradsson 5, Oscar Bergendahl 4, Daniel Tellander 2, Max Darj 2, Felix Claar 2, Måns Gerdtsson 2, Johan Nilsson 2, Tobias Sandberg 2, Emil Frend Öfors.

GUI: Helge Freiman 6 (2), Viktor Östlund 4, Mathias Tholin 3, Fredrik Gustavsson 3 (3), Robin Andersson 2, Daniel Pettersson 2, Richard Blank, Marcus Pedersen.

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 11/28=39% + 2/6 7m, Mikael Aggefors 0/1 7m.
* GUI: Herdeiro Lucau 10/29=34% + 0/2 7m, Adam Krantz 3/11=27% + 0/1 7m.

Straffar:
* AHK 3/4.
* GUI: 5/7.

Utvisningar:
* AHK: 5x2 min.
* GUI: 5x2 min.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Publik: 1 708.
Skrivet av Martin Larsen   
2015-12-09 21:40