Förlust mot Ystads IF

Sista matchen i Österporthallen för Alingsås HK slutade med förlust. Hemmalaget Ystads IF var något bättre och vann med 28–26 efter 15–12 i paus.

Alingsås började matchen bäst och fick genom Daniel Tellander en hel del kontringar och övertag direkt i matchen, men från 8-8 gick Ystad loss till halvtidssiffran 15-12.

I inledningen av andra halvlek möttes AHK av en storspelande Anders Persson i Ystadsmålet. Tack vara honom kunde man läsa 19-13 på tavlan och en lång uppförsbacke väntade AHK. Men efter några bra minuter med punkt och dubbelpunkt i övertal så lyckades Alingsåslaget komma närmare och i slutet var det bara ett mål som skiljde.

Med handen uppe för Ystad i deras sista anfall och med 30 sekunder kvar får doxk Oscar Bergendahl en tvåminutare för att ha gått för tidigt på ett frikast. Nytt anfall för Ystad 6 mot 5 och Philip Nilsson gör inget misstag när AHK försöker släppa ett avslut för kvittering.

Mikael Franzén efter matchen: En sur förlust givetvis och det är små små saker som avgör till slut. Ystad arbetar sig till ett bra utgångsläge i andra halvlek och vi får det inte riktigt att tippa över till vår fördel tyvärr. Tycker ändå att vi försöker och kämpar på. Vi har ett bra anfallsspel hela matchen och Felix Claar samt Daniel Tellander förtjänar extra beröm. Vi gör det stundtals bra bakåt, men i sista situationen blir det för få centimeters marginal till kontakten med Lukas Nilsson som var glödhet denna match.

Ystads IF – Alingsås HK (15-12) 28-26

Ystads IF: Lukas Nilsson 12, Martin Bager 3, Anton Hallbäck 3, Philip Nilsson 3, Anton Andersson 2, Herman Hugosson 2, Kim Andersson 2, Lukas Sandell 1.

Alingsås HK: Felix Claar 7, Daniel Tellander 6, Oscar Bergendahl 3, Jesper Konradsson 2, Andreas Flodman (2), Max Darj 2, Marcus Enström 2, Måns Gerdtsson 1.

Utvisningar:
* Ystads IF: 7 x 2
* Alingsås HK: 6 x 2

Domare: Mikael Johansson och Jasmin Kliko

Publik: 1 687

Skrivet av Alingsås HK   
2015-12-04 10:23