darj_forlangning_151204

Slitvargen och kämpen förlänger med AHK

Vår lagkapten och linjekämpe Max Darj har förlängt sitt kontrakt med Alingsås HK till och med säsongen 2017-2018.


Max Darj, 24 år, kom till Alingsås HK från moderklubben Stenungsunds HK 2009 och anpassade sig snabbt från division 4-spel till elitserietempot. Han har fått en större roll år för år i klubben och på vägen blivit den spelare som fått det ärofyllda uppdraget att leda laget som kapten. Max står för mycket av det som är viktig i Alingsås HK och har har också hunnit med att debutera i svenska landslaget. Han ligger idag på gränsen till att kunna kvittera ut en biljett till det landslag som skall spela EM i Polen 2016.

Max Darj om varför han stannar till 2018.

– Jag trivs otroligt bra i AHK och känner att jag som spelare utvecklas för varje säsong. Vi har startat en härlig resa med laget och jag ser verkligen fram emot att som kapten lotsa laget mot nya framgångar, säger Max Darj.

Huvudtränaren Mikael Franzén är mycket nöjd med att klubben knutit upp lagets kapten i ytterligare två säsonger.

– Max är lagkapten och motor i vårt lag. Att han förlänger med AHK är givetvis är en mycket viktig pusselbit. Max har inte bara ett stort hjärta han har även utvecklats mycket i försvar och anfall under dessa år och vi hoppas att hans ledaregenskaper, snabba fötter och attityd kan lyfta AHK mot ytterligare höjder, säger Franzén.

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2017-2018 med en proffsklausul som kan nyttjas innan sista säongen.

– Max har med åren utvecklats till en spelare som verkligen står upp för AHK:s kärn- värden i ur och skur. Hans kämpaegenskaper är sedan länge kända och uppskattade av vår fantastiska publik. Dessutom har Max förbättrat sina taktiska egenskaper rejält och var väl värd den landslagschans han fick senast. Att Max väljer att förlänga med AHK i förtid sänder verkligen fina signaler, säger Team Manager Per Johansson.
Skrivet av Alingsås HK   
2015-12-04 11:00