teern_forlangning_151204

Publikfavorit förlänger med Alingsås HK

Försvars- och kontringsspecialisten Fredrik Teern har förlängt sitt kontrakt med Alingsås HK till och med säsongen 2017-2018.

Fredrik Teern, 27 år, kom till Alingsås HK från HK Aranäs inför säsongen 2013-2014 och gör nu sin tredje säsong i Alingsås HK. Fredrik var med och spelade upp sin moderklubb i elitserien och gjorde sedan tre år i elitserien för HK Aranäs innan hans tidigare tränare Mikael Franzén och Dennis Sandberg lockade honom till Alingsås. Fredrik har sedan han kom till klubben varit med och tagit Alingsås HK till två raka SM-finaler och utvecklats till en publikfavorit med sin uppoffrande spelstil.

Fredrik Teern om varför han stannar till 2018.

– Väldigt roligt att AHK ville förlänga mitt kontrakt över tid. Jag trivs väldigt bra i klubben och ser med stor tillförsikt fram emot kommande utmaningar i Alingsås, säger Fredrik Teern.

Huvudtränaren Mikael Franzén är givetvis mycket nöjd med att klubben knutit upp publikfavoriten Teern i ytterligare två säsonger.

– Fredrik är en spelare som jag har haft äran att träna i 8 år. Han kom upp i A-lagstruppen som junior när jag hade honom i Aranäs och var en av de spelarna som både jag och Dennis verkligen ville ha till Alingsås. En försvarsspelare som alltid gör jobbet och som fortfarande utvecklas i de flesta faser i spelet. En mycket seriös spelare som inte är älskad i hela Sverige men en mycket viktig nyckelspelare för AHK nu och för de kommande två åren, säger tränaren Mikael Franzén.

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2017-2018 med en proffsklausul som kan nyttjas innan sista säsongen.

– Fredrik har utvecklats enormt sedan han kom till AHK. Då var han en kantig oslipad diamant. Idag är han ett följsamt nav i vårt framgångsrika försvarsspel och en mycket viktig del i vårt snabba kontringsspel med sina internationella egenskaper, säger Team Manager Per Johansson.
Skrivet av Alingsås HK   
2015-12-04 11:00