tellander_daniel_forlangning

Tellander förlänger med AHK

Vi har idag glädjen att meddela den goda nyheten vänstersexan Daniel Tellander har förlängt sitt kontrakt med Alingsås HK till och med säsongen 2017-2018.


Daniel Tellander, 32 år, kom till Alingsås HK 2006 och spelade redan första säsongen till sig ett proffskontrakt i tyska Bundesligaklubben Melsungen som han sedan representerade i tre säsonger. 2011 kom han tillbaka till AHK och har varit med och tagit AHK till två raka SM-finaler. Daniel debuterade 2013 i svenska landslaget och har över tid varit en mycket pålitlig målskytt i AHK-tröjan.

Daniel Tellander om varför han stannar till 2018.

– Det har aldrig varit någon tvekan från min sida att fortsätta i AHK. När vi började föra samtal om en förlängning var valet självklart. Det är en härlig sammanhållning i gruppen och alla drar åt samma håll för att vi ska nå våra mål. Klubben har höga målsättningar både på hemmaplan och för spel i Europa vilket känns väldigt inspirerande. Det känns som en styrka att klubben sätter högre mål och att ledarstaben utvecklar spelare genom att hitta nya vägar för att lyckas, säger Daniel Tellander

Huvudtränaren Mikael Franzén är givetvis mycket nöjd med att klubben knutit upp Tellander i ytterligare två säsonger.

– Spänst- och snabbhetsfenomet Daniel stannar två år till i Alingsås HK vilket är mycket glädjande. Daniel är en kille som växt både på handbollsplanen och vid sidan av den under den tid jag och Dennis varit i AHK. Med Daniel och Emil Frend Öfors har vi ett mycket vasst kantpar i olika åldrar vilket är mycket viktigt för laget, säger Mikael Franzén.

Team Manager Per Johansson ser också fram emot att följa Tellander i den blå tröjan i ytterligare två säsonger.

– Daniel är en fantastiskt lojal, pålitlig och erfaren spelare. Han är proffsig både på och utanför banan och är ett fint fördöme för våra unga spelare då han alltid gör sitt jobb och dessutom tillför både spets och lugn till laget, säger Per Johansson.
Skrivet av Alingsås HK   
2015-12-01 17:24