pontus_johansson_ricoh_20151115
Pontus Johansson trycker in ett av sina två mål mot Ricoh.                             Foto: Tommy Holl

Enkel hemmaseger mot Ricoh

Inte heller Ricoh kunde rubba Alingsås i Estrad. Hemmalaget vann komfortabelt med 31-19 efter målsnåla 11-6 i paus.

Efter fjorton spelade minuter tog Ricoh timeout. På jumbotronen i Estrad lyste då en förarglig nolla under gästernas klubbmärke. Under den blåvita hemmaloggan sken en något starkare fyra. Således en målsnål inledning, och även en katastrofal sådan för Ricoh.

- Vi gör det väldigt bra bakåt i första halvlek. Till skillnad mot senast vi mötte Ricoh så väljer de att dra ner tempot men vi vinner våra man mot man-kamper och då lyckas inte Richo med sitt anfallsspel, säger hemmatränare Mikael Franzén.

Direkt efter timeouten spelade sig Ricoh spela fram till ett straffkast vilket förvaltades av en för dagen blek Henrik Olsson. Ricoh reducerade ytterligare två gånger fram till 4-3 men Alingsås svarade med fyra raka mål och höll sedan Ricoh på säkert avstånd halvleken ut. En halvlek som nog får skrivas in som den tråkigaste den här säsongen, från läktaren sett.

- Vi var sega i den första halvleken och det var kanske en kombination av sega ben och sega huvuden. I paus pratade vi om att höja tempot och det tyckte jag att vi gjorde. Förssvarsspelet i första halvlek och tempot i starten av den andra kan vi ta med oss från den här matchen, säger Franzén.

Tempo som Franzén talar om omsattes i 7-1 och tiomålsledning 18-8 en bit in i halvleken. Ricoh drogs med i det högre tempot och lyckades göra tretton mål i den andra halvleken, jämfört med sex i den första, och det måste sägas Ricoh var både bättre och mer underhållande med tempo i spelet. Alingsås nådde 20 mål i den andra halvleken och tristesen från första halvlek förvandlades till gladhandboll sista 30 minuterna. Tolv måls marginal plussar på ett redan fint hemmafacit.

- Målskillnaden är inte viktig. Vi fokuserar på att göra en bra match, konstaterar Franzén.

Rikard Frisk gjorde vanan trogen en bra match i Alingsåsmålet och Måns Gerdtsson var pigg i den andra halvleken. I övrigt var det högersexorna Marcus Enström och Andreas Flodman som bjöd på grannlåten, och skojade några gånger vardera med Thomas Forsberg i bortamålet. Forsberg som byttes ut mot Pontus Espling, som gjorde en bra insats i den andra halvleken. I Övrigt var den individuella prestationer från Ola Pewik och Andreas Lang som gladde mest i Ricoh. Noterbart är även att Alingsåsprodukten Erik Östling gjorde två mål från sin mittsexposition i Ricoh.

 

Alingsås HK–Ricoh HK 31–19 (11–6)


AHK: Andreas Flodman 5 (1), Måns Gerdtsson 4, Johan Nilsson 4, Marcus Enström 4, Felix Claar 3, Oscar Bergendahl 3. Pontus Johansson 2, Max Darj 2, Tobias Sandberg 2, Fredrik Teern, Daniel Tellander

RIC: Ola Pewik 6, Anderas Lang 3, Henrik Olsson 3 (2), Wictor Bernhager 2, Erik Östling 2, Tandri Konradsson 2, Magnus Oli Magnusson

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 15/32 = 47% + 0/2 straffar
* RIC:  Thomas Forsberg 12/29 = 41% + 1/2 straffar, Pontus Espling 6/19 = 32%

Straffar:
* AHK: 2
* RIC: 2

Utvisningar:
* AHK: 4x2 min.
* RIC: 3x2 min.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Andreas Flodman
* RIC: Ola Pewik

Publik: 1 688

Domare: Maths Nilsson & Patrick Håkansson.

Skrivet av Martin Larsen   
2015-11-15 13:45