Andreas_Flodman_RIK_150917Andreas Flodman vet var motståndarmålet finns. Foto: Tommy Holl

En roligare höst för Andreas Flodman

Förra hösten fick han sitta vid sidan och köra rehab – i år har Andreas Flodman haft det betydligt roligare. Eskilstunakillen är AHK:s näst bäste målskytt med sina 34 fullträffar.
– Man vill alltid vara med och spela och jag tycker att jag kommit igång okej, även om det alltid kan gå bättre, säger han.

Inför säsongen 2013/14 vann Andreas Flodman UVM-guld med det svenska 92/93-landslaget, under säsongen blev han sedan allsvensk skyttekung och värvades från VästeråsIrsta till AHK. Innan flytten drabbades han dock av en korsbandsskada och de första månaderna i AHK hade han inget annat val än att satsa allt på rehabiliteringen.

I slutet av grundserien i våras var han tillbaka, men det är först den här säsongen han har kunnat visa vilken skicklig handbollsspelare han är. Han var lagets särklassige skyttekung under försäsongen och har fortsatt att ösa in mål under seriespelet. 34 mål har det blivit från högersexan.

– Jag har fått en hel försäsong och fick bygga upp kroppen, så det har känts bra. Man vill leverera så bra som möjligt och hjälpa laget vinna matcherna. Handboll är en lagsport och så länge vi vinner är jag nöjd, säger han.

19 av hans mål har kommit från sjumeters­linjen. Han har gjort mål på 86 procent av straffkasten.

– Det är skönt att få förtroendet och även om jag har missat några så har jag fått fortsätta. Det betyder mycket för självförtroendet. Jag och Rickard Frisk brukar tävla i det mesta och vi kör straffar efter träningarna. Gör jag mål på honom känner jag att jag kan göra mål på de andra i elitserien också.

Andreas kommer från en riktig handbollsfamilj. Pappa Tommy spelade med Guif i elitserien i många år och har också tränat A-laget, liksom Andreas lag när han var yngre.

– Sen när man äntligen slapp honom, då fick jag morsan som tränare (skratt). Det blir inte mycket annat än handbollssnack på våra släktträffar.

En av kusinerna heter Hannah, är 17 år och jagades av alla elitserieklubbar inför den här säsongen. En annan i släkten är Mattias Zachrisson, landslagsspelare på Flodmans högersexposition.

– Det är klart att jag siktar på landslaget fram­över, men jag är inte där än. Och det är tuff kon­kurrens där. Men det är helt klart ett mål.

Hur går det mot Ricoh?

– Det har varit tuffa matcher mot dem varje gång. Det är ett bra lag som har haft oflyt i höst. Men kommer vi upp i nivå så är det ändå en match som vi ska vinna. 

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-11-14 14:36